≫ 

"SAD podržava dijalog Beograda i Prištine koji vodi EU i implementaciju dogovora"

Naša nada za Srbiju je da će pratiti svoj evropski put. Da zatvori poglavlja, kako bi napredovala ka članstvu ka EU. Da razlike sa Kosovom rešava kroz dijalog i da uspostavi dobre odnose sa svim svojim susedima - naveo je specijalni izaslanik SAD Gabrijel Eskobar

  • 3
Bela kuća podijum konferencija Vašington

Foto: Tanjug/AP

Dijalog je jedini način za postizanje sporazuma između Beogada i Prištine, poručio je specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar i naglasio da SAD podržavaju implementaciju postignutih dogovora, ali i "ubrzano približavanje ka konačnom sporazumu".

- Dijalog je mehanizam kroz koji bi trebalo da disikutuju o razlikama. Njega vodi EU, predstavlja i najveću prepreku na putu ka EU i podržavamo ga. Nismo deo dijaloga, ali podržavamo ga u potpunosti - rekao je Eskobar za N1 Sarajevo.

On je rekao da Srbija ima mnogo više vojnih vežbi sa NATO nego sa Rusijom i Kinom.

- Naša nada za Srbiju je da će pratiti svoj evropski put. Da zatvori poglavlja, kako bi napredovala ka članstvu ka EU. Da razlike sa Kosovom rešava kroz dijalog i da uspostavi dobre odnose sa svim svojim susedima - naveo je Eskobar.

Video: Potpisano Pismo o namerama o obnovi železničke linije BG-PR

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA