≫ 

Selaković sa ambasadorom Burkine Faso o napretku saradnje dve zemlje

Ministar je rekao da je jedan od važnih koraka u tom pravcu bio susret sa ministrom inostranih poslova Mamaduom Alfa Barijem na marginama skupa povodom 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja, dodavši da će tokom naredne godine biti u prilici da bilateralno poseti Burkinu Faso

  • 1
Nikola Selaković

Foto: Ministarstvo spoljnih poslova

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sastao se danas sa nerezidentnim ambasadorom Burkine Faso Ðudoneom Kereom.

Selaković je poručio da je Srbija opredeljena da jača odnose sa Burkinom Fasom i preneo našu spremnost za intenziviranje političkog dijaloga i razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, navedeno je u saopštenju MSP.

Ministar je rekao da je jedan od važnih koraka u tom pravcu bio susret sa ministrom inostranih poslova Mamaduom Alfa Barijem na marginama skupa povodom 60. godišnjice osnivanja Pokreta nesvrstanih zemalja, dodavši da će tokom naredne godine biti u prilici da bilateralno poseti Burkinu Faso.

Šef srpske diplomatije istakao je da je naša zemlja zainteresovana za unapređenje ekonomske saradnje, posebno izdvojivši oblast poljoprivrede.

Selaković je, kada je reč o oblasti obrazovanja, obavestio sagovornika o uspešnoj realizaciji programa „Svet u Srbiji“, podvukavši da želimo da omogućimo što većem broju studenta iz prijateljskih država da se školuju u našoj zemlji.

Sagovornici su razmenili iskustva svojih zemalja u suočavanju sa virusom korona, a ministar Selaković preneo je da Srbija, u skladu sa svojim mogućnostima, pomaže prijateljskim državama u borbi protiv pandemije.

Video: Počinje Samit: Ministri Selaković i Bajramov dočekuju goste

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA