≫ 

Vučić sa svetskim liderima na Samitu za demokratiju

Na virtuelni Samit za demokratiju u organizaciji SAD pozvano je više od 100 zemalja, a glavne teme u dva dana biće jačanje demokratija, odbrana od autoritarnosti, rešavanje problema korupcije i promocija ljudskih prava

  • 1
Aleksandar Vucic na poziv predsednika SUSA učestvuje na Samitu za demokratiju Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na poziv predsednika SAD Džozefa Bajdena, učestvuje danas na Samitu za demokratiju.

Predsednik Vučić učestvuje u Samitu putem video linka, a na instagram profilu "budućnostsrbijeav" podelio je fotografije iz Predsedništva, na kojima se vidi kako preko video linka prati skup, na kojem, između ostalih, učestvuju novi nemački kancelar Olaf Šolc, premijer Luksemburga Gzavije Betel i drugi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Na virtuelni Samit za demokratiju pozvano je više od 100 zemalja, a glavne teme u dva dana biće jačanje demokratija, odbrana od autoritarnosti, rešavanje problema korupcije i promocija ljudskih prava.

Samit je deo je Bajdenovog predizbornog obećanja da će ojačati demokratije širom sveta u vreme kada jačaju autokratske vlade, dodaje se u tekstu.

Na samitu učestuje 111 svetskih lidera.

Video: Vučić: Očekujem ubrzanje EU integracija

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MRK

    9. decembar 2021 | 18:03

    Evo kako se vladari Srbije brinu o osobama sa 100% invaliditetom, 2006. godine uvećani dodatak za pomoć i negu je iznosio 13.917 dinara a danas taj dodatak iznosi 11.727 dinara. Dok je život najmanje 150% poskupeo od 2006. godine.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA