≫ 

Ambasador Bocan Harčenko uručio orden ministru Stefanoviću

Ambasador Bocan –Harčenko istakao je da mu je čast što je imao priliku da uruči odlikovanje ministru Stefanoviću.

  • 1
Foto: MInistarstvo odbrane

Ambasador Ruske Federacije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko uručio je danas medalju ruske državne korporacije „Rosteh“ potpredsedniku Vlade i ministru odbrane dr Nebojši Stefanoviću za veliki lični doprinos razvoju rusko-srpske vojnotehničke saradnje.

Ambasador Bocan –Harčenko istakao je da mu je čast što je imao priliku da uruči odlikovanje ministru Stefanoviću.

- Ovo odlikovanje vi zaista zaslužujete, jer smo od kako ste ministar odbrane napravili više koraka i ostvarili napredak u razvoju naše vojno-vojne i posebno vojnotehničke saradnje - rekao je ambasador Bocan-Harčenko.

Ministar Stefanović se zahvalio ruskom ambasadoru i direktoru ruske državne kompanije “Rosteh” Aleksandru Vosmirku na ukazanoj časti i ovom posebnom priznanju.

- Ova medalja za mene je još jedna potvrda snažnog rusko-srpskog prijateljstva i simbol naše uspešne vojnotehničke i drugih oblika saradnje. Drago mi je da sam makar malim delom, pored predsednika Vučića, mogao da doprinesem da ona napreduje. Svi sistemi iz Ruske Federacije, koji su stigli u ovoj i koji će stizati u narednim godinama, potvrđuju i bliskost naših odnosa, ali i pokazuju da se naša vojska osavremenjuje – istakao je ministar Stefanović.

On se ovom prilikom zahvalio i ambasadoru na pomoći da protivoklopni sistemi „Kornet“, kao što su se predsednik Vučić i predsednik Putin dogovorili, stignu pre Nove godine u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    28. decembar 2021 | 23:07

    SAMO NAS RUSKA BRACA MOGU SPASTI NOVOG NATO GENOCIDA !!! HVALA BRATU PUTINU NA PODRZCI U OPSTANKU PRAVOSLAVNIH SRBA NA BALKANU !!! MOLIM SE GODPODU BOGU DA NATO OKUPATOR SRBIJE ODE!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA