Pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane od 1. januara plate povećane za osam odsto

Ministar Nebojša Stefanović najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od 2022, biti uloženo u domaću namensku industriju i proizvodnju ''''lazara'''', ''''miloša'''', ''''pasarsa'''', u modernizaciju naših ''''kubova'''', tenkova...

  • 8
Nebojša Stefanović Foto: ATA Images

Ministar odbrane Nebojša Stefanović najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od ove, 2022.godine, biti uloženo u domaću namensku industriju i poručuje da će aktivnosti tog ministarstva u ovoj godini biti usmerene na nastavak brige o vojnicima i zaposlenima u Vojsci Srbije i Ministarstvu odbrane.

Pripadnicima vojske i Ministarstva odbrane od 1. januara plate povećane za osam odsto što je, kako kaže, najveće povećanje plata u državnom sektoru.

- To će svakako značiti za standard vojnicima i civilima koji rade i Ministartsvu odbrane i Vojsci Srbije - rekao je Stefanović za Tanjug.

Istovremeno će, naglašava, biti nastavljen i program poboljšanja materijalnog statusa pripadnika Vojske koji će, kako kaže, po cenama ispod tržišnih moći da reše stambeno pitanje i steknu krov nad glavom.

- Sa boljom platom, ali i boljim uslovima rada, novim objektima i infrastrukturom koju planiramo da završimo u 2022.godini, pokazujemo da o ljudima u sistemu odbrane brinemo na mnogo bolji način nego što je to bilo u nekim prethodnim vremenima - navodi Stefanović.

Ministar najavljuje da će više od milijardu evra u narednim godinama, počev od 2022, biti uloženo u domaću namensku industriju i proizvodnju ''''lazara'''', ''''miloša'''', ''''pasarsa'''', u modernizaciju naših ''''kubova'''', tenkova...

- Da pored primanja zaposlenih i njihovog standarda unapredimo i tehniku. Imamo potpuno jasnu sliku šta je to što u 2022.godini treba da uradimo i počećemo sa radom prvog dana da bismo počeli ostvarenje tih ciljeva - naglašava ministar.

Stefanović ističe da je cilj da Vojska Srbije bude najsnažnija u ovom delu Evrope i da se građanima obezbedi mir, bezbednost i stabilnost.

- Želja nam je da Vojska bude apsolutni garant svega toga, da ne bude nekog ko će želeti nešto tuđe ili bilo kakvu agresivnu politiku, već garant odvraćanja i da svako ko razmišlja da naškodi građanima Srbije dva puta razmisli i odustane - poručuje Stefanović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pitanjce

    2. januar 2022 | 12:03

    Da li se ovo odnosi na vojnike na dobrovoljnom sluzenju🤣

  • Mik

    2. januar 2022 | 12:34

    A zasto je ovaj lazni doktorant i CIA spijun i dalje ovde??

  • Sale71

    2. januar 2022 | 12:42

    Ima da vam pare ispadaju iz džepa,🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA