≫ 

Ministri, političari i druge političke figure širom Srbije poručuju: Mir Božji, Hristos se rodi!

Badnje veče i Božić svim pravoslavnim vernicima u Srbiji čestitali su Ivica Dačić, Nikola Selaković, Miloš Vučević, Igor Mirović, američki ambasador Godfri, zaštitnik građana Zoran Pašalić ...

  • 2

Ministri, političari, političke stranke i druge političke figure širom Srbije čestitaju Badnje veče i Božić svim pravoslavnim vernicima u državi.

Ivica Dačić, predsednik Narodne Skupštine

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić čestitao je Badnji dan svim građanima koji danas slave ovaj veliki praznik, vernicima i Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

- Na dan kada čekamo praznik Hristovog rođenja, želim vam porodičnu i ličnu sreću, radost koju simbolizuje Božić i posvećenost najbližima. Neka Badnji dan protekne u miru, porodičnoj slozi i okupljanju sa najdražima, kao dan kada delimo najbolje što imamo sa onima kojima su nam u srcu - navodi se u čestitki predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića.

Nikola Selaković, šef srpske diplomatije

I ministar spoljnih poslova Nikola Selaković čestitao je Božić, navodeći da je obeležavanje Badnjeg dana i Božića prilika da se setimo hrišćanskih vrednosti praštanja, tolerancije i razumevanja, ali i da naglasimo važnost zajedničkog delovanja države i SPC na korist srpskog roda.

- Neka simbolika božićnih praznika, kada se slavi radost rađanja Hrista, u današnjim izazovnim vremenima nadahne u svakome mudrost i snagu da pronađe put spasenja u svim iskušenjima pred kojima se nađe. Uveren sam da će na ovom putu Vaše mudre reči osnažiti nacionalni duh jedinstva, solidarnosti i dobročinstva, kao i da će Vaša dela nastaviti da pružaju duhovni i moralni oslonac našem rodu u očuvanju srpskog nacionalnog identiteta - poručio je Selaković.

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada 

Među prvima Božić je čestitao gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Pred nama su dani koji treba da nas podsete na ono što svi uistinu jesmo. Svi smo ljudi, slabi i jaki, izvanredni u nečemu, za nekoga najvažniji na svetu, činimo dobro, a svi ponekad i grešimo. Zbog toga neka ne sudimo jedni drugima, neka nas ujedini ono što nas povezuje, neka nas izazovi i porazi ne obeshrabre, neka se uvek rukovodimo onim što je u svima nama čovečno i ispravno.

Dragi sugrađani, srećan vam Božić, želim vam dobro zdravlje, da se volimo i poštujemo i uvek pomognemo onome koji je slabiji, ko ima manje od nas, da nam radost davanja stalno bude zvezda vodilja – istakao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitajući građanima koji veliki hrišćanski praznik obeležavaju po julijanskom kalendaru.

Entoni Godfri, Ambasador SAD u Srbiji

- Srećan Badnji dan! Želim vam da, zajedno sa svojim porodicama, dočekate Božić u miru, zdravlju i sreći - poručio je na svom instagram profilu američki ambasador Entoni Godfri.

Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade

I predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima koji najradosniji hrišćanski praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Pokrajinske vlade i svoje lično ime svim vernicima čestitam najradosniji dan, dan ljubavi, vere, dan sloge i zajedništva – dan Hristovog rođenja. Neka ovaj praznik donese u naše domove mir i prave hrišćanske vrednosti i vrline. Čuvajte svoje porodice, budite složni, jer samo tako možemo graditi srećniju i uspešniju zemlju, našu Srbiju. Želim vam da Badnje veče i Božić provedete u dobrom zdravlju, okruženi najmilijima. Mir Božji, Hristos se rodi! - navodi se u čestitki predsednika Mirovića

Ministri u Vladi Srbije 

Čestitkama su se pridružili i ostali ministri u Vladi Srbije, među kojima ministar prosvete Branko Ružić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, ministar finansija Siniša Mali, ministarka državne uprave i lokalne samouprave Marija Obradović, i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, poželevši da praznik Hristovog rođenja među sve Srbe unese mir, spokoj, duhovnu snagu i slogu i u naše domove ljubav i radost.

Vernicima je praznik čestitao i Zaštitnik građana Zoran Pašalić, uz želje da ih predstojeći praznici podsete i podstaknu na najveće ljudske vrline.

Video: Aleksandar Vučić uneo Badnjak: Božić može da počne na Andrićevom vencu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA