≫ 

Selaković na Božić poručio iz Čikaga: Srbija će učiniti sve kako bi pomogla Novaku Đokoviću

Minstar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković je istakao da će Srbiji učiniti sve kako bi pomogla Novaku Đokoviću u situaciji u kojoj se našao po dolasku u Australiju

  • 2
Nikola Selaković Foto: Tanjug/Zoran Mirković

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković predvodi delegaciju Srbije koja boravi u Americi i provodi Božićne praznike sa srpskom zajednicom u Čikagu. Selaković je istakao da će Srbiji učiniti sve kako bi pomogla Novaku Đokoviću u situaciji u kojoj se našao po dolasku u Australiju, prenosi Radio-televizija Srbije.

Ovo je inače prvi put da je jedan ministar spoljnih poslova Srbije prisustvovao Badnjoj večeri sa srpskim narodom u Americi.

Selaković je istakao da se oseća "kao svoj među svojima".

- Ovde na svetoj liturgiji večeras, uveren sam i sutra sa našim vladikom srednjezapadnoameričkim gospodinom Longinom i sa svim uvaženim Srbima ovoga kraj sveta, koji su očuvali svoj identitet i srpsku svetosavsku pravoslavnu veru, naše običaje nalaganje badnjaka, osećam se stvarno izuzetno - rekao je Selaković.

U delegaciji Srbije koja boravi u Čikagu je i direktor Uprave za saradnju sa Srbima u dijaspori i region Arno Gujon.

- Da je u Čikagu, odnosno blizu Čikaga crkva koja se zove Nova Gračanica, manastir Nova Gračanica u Americi, govori o tome koliko je kosovski zavet ono što ujedinjuje sve Srbe gde god da žive - istakao je Gujon.

Srbija će pomoći Novaku Đokoviću

Iako je daleko od Beograda ministar Selaković je aktivno uključen u situaciju u kojoj se našao Novak Đoković po dolasku u Australiju. Naglasio je da će država učiniti sve da pomognemo Novaku.

- Ono što svi treba da znamo i da imamo na umu, dakle vidite, kolika je zavist kad je neko najbolji, kad je neko najbolji u istoriji sporta, a taj neko je Srbin. S jedne strane koliko ima prepreka na putu da ostane i opstane na tom mestu, a s druge strane koliko je on sam čvrst, koliko ne odustaje. Koliko je čvrst Nole toliko je čvrsta i Srbija i borićemo se da mu pomognemo - naglasio je Selaković.

Tokom boravka u Čikagu delegacija Srbije će prisustvovati i božićnim liturgijama u Srpskom sabornom hramu, prijemu u Vojnom muzeju i sastati se s liderima srpske zajednice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA