≫ 

Poslanici i ministri u Vladi Srbije uputili božićne čestitke patrijarhu Porfiriju i pravoslavnim vernicima

Božićnim željama pridružili su se Zorana Mihajlović, Siniša Mali, Đorđe Miličević, Muamer Bačevac i mnogi drugi

  • 0
Božić, česnica žito Srbija srpska zastava Foto: Shutterstock, Pixabay

Božićne čestitke patrijarhu Porfiriju i vernicima koji slave po julijanskom kalendaru danas su uputili ministri u Vladi Srbije kao i poslanici.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka rudarstva i energetike, Zorana Mihajlović, uputila je božićnu čestitku patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu SPC i svim vernicima koji Božić slave po julijanskom kalendaru.

- Neka praznik Hristovog rođenja u vaše domove donese mir, radost i blagostanje, a vama i vašim porodicama dobro zdravlje. Samo čvrsto oslonjeni na hrišćanske vrednosti možemo graditi bolje i pravednije društvo kakvom težimo, u kojem će odnosi sa drugim ljudima biti prožeti uzajamnim poštovanjem, solidarnošću i uvažavanjem različitosti - navodi Mihajlović.

Ona je dodala da su nam dobra volja, razumevanje i sloga potrebni da pobedimo izazove sa kojima se svakodnevno suočavamo, ali i da zajedno napravimo nove uspehe koji će doneti napredak našoj zemlji.

Božićne čestitke uputio je i ministar finansija Siniša Mali.

- Čestitam vam praznik Hristovog rođenja, dan koji nas podseća na vrednosti koje vode ka boljem i srećnijem društvu, a pre svega na poštovanje, solidarnost i međusobno uvažavanje. Neka vas Božić blagoslovi sa zdravljem i srećom. Samo u slozi i posvećeno možemo stvoriti bolje sutra i prosperitetniju Srbiju. Mir Božiji, Hristos se rodi! Srećan Božić! - poručio je ministar Mali.

Predsednik Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević čestitao je Božić patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i svim građanima Srbije koji ovaj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- U ime Poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije, Vama i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve čestitam najradosniji hrišćanski praznik Božić- dan Hristovog rođenja uz želje da ovaj dan provedete sa svojim porodicama u miru, spokoju i radosti - navodi se u čestitki Milićevića.

Presednik Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Narodne skupštine Muamer Bačevac takođe je čestitao Božić vernicima koji taj praznik slave po julijanskom kalendaru.

- Svim hrišćanskim vernicima koji slave Božić po Julijanskom kalendaru upućujem najsrdačnije čestitke, uz želju da praznične dane provedete u miru, radosti i ljubavi sa najbližima - naveo je Bačevac u čestitki.

Čestitku je uputila i ministarka privrede.

- Poštovani građani Srbije, već gotovo dve godine se borimo sa velikom pošasti koja je zahvatila ceo svet, dok slavimo rođenje Gospoda Isusa Hrista verujem da svako od nas, više nego ikada, gaji nadu da će naše molitve za dobrobit čitavog čovečanstva naći put do njega i biti uslišene. U ovo vreme slavlja i veselja, ne smemo zaboraviti na našu pojedinačnu odgovornost prema bližnjima, ali i prema svim građanima naše zemlje. Želim da praznik Hristovog rođenja dočekamo uz međusobno razumevanje i podršku, kao i uz duhovnu snagu, koja je oduvek krasila naš narod. Da zajedno radimo na privrednom razvoju naše zemlje i boljoj budućnosti naše dece. Hristos se rodi! Srećna i blagoslovena Nova godina - poručila je ministarka privrede Anđelka Atanasković.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Министарство привреде (@ministarstvo_privrede)

Direktor fabrike Zastava oružje Mladen Petković, čestitao je Božić pravoslavnim hrišćanima.

- Svim zaposlenim i njihovim porodicama, kragujevčanima, pravoslavnim hrišćanima u zemlji i regionu, poslovnim partnerima koji proslavljaju Božić po julijanskom kalendaru, želim srećan praznik. Da praznik Hristovog rođenja proslavimo uz međusobno razumevanje i podršku, kao i uz duhovnu snagu, koja je oduvek krasila naš narod. Hristos se rodi. Srećna i blagoslovena Nova godina - poručio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA