U Prištini preminuo vojnik Kfora, hitno se oglasio komandant: Ovo su detalji nesreće

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari u ime svih vojnika Kfora izrazio je saučešće porodici i prijateljima vojnika i celom kontingentu Severne Makedonije raspoređenom na Kosovu

  • 1
Kosovo granica Jarinje KFOR Foto: Tanjug/Aleksandar Nićiforović

KFOR je danas saopštio da je u Prištini preminuo pripadnik te misije iz kontingenta Severne Makedonije i da smrt nije povezana sa bobrenim aktivnostima.

Komandant Kfora general-major Ferenc Kajari u ime svih vojnika Kfora izrazio je saučešće porodici i prijateljima vojnika i celom kontingentu Severne Makedonije raspoređenom na Kosovu.

On je u saopštenju naveo da NATO žali zbog smrti vojnika i da je tu da podrži njegove prijatelje.

- Njegove kolege vojnici, mornari i avijatičari nastavljaju svoj mandat u hrabroj misiji UN-a - istaknuto je u saopštenju.

Pripadnik kontingenta Vojske Severne Makedonije u misiji KFOR, star 44 godine iznenada je preminuo sinoć u bolnici u Prištini, saopštio je Generalštab makedonske vojske.

Vojniku I.H koji je obavljao dužnost u komandi KFOR-zapad u Peći tokom popodneva je vidno pozlilo, nakon čega mu je nadležna medicinska služba kontingenta ukazala pomoć.

On je vojnim helikopterom, uz pratnju vojnomedicinskog osoblja, upućen u bolnicu u Prištini, gde je po dolasku urađena reanimacija, ali je posle kratkog vremena konstatovana smrt, najverovatnije od srčanog udara, prenela je MIA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • X

    8. januar 2022 | 17:46

    Sa tog mesta gde si umro su tvoji predaci isli ka gore i utabali ti put prema raju .. pocivaj u miru Srbski sine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA