Vulin o Rio Tintu: Moj glas ne može da se očekuje zbog sile koja preti, već na osnovu potreba Srbije

- Tražiću od predsednice Vlade Srbije da mi za odluku o povlačenju dozvola Rio Tintu ili bilo kojoj drugoj kompaniji, prikaže jasnije argumente od vike organizacija koje finansira Rokfeler - izjavio je Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srpskoj

  • 15
Sednica saveta za nacionalnu bezbednost Foto: Nikola Tomić

Ministar Aleksandar Vulin, povodom najave premijerke Ane Brnabić da je Vlada Srbije blizu odluke da poništi sve dozvole date kompaniji Rio Tinto poručio je da njegov glas ne može da se očekuje na osnovu sile koja nam preti, već na osnovu potreba Srbije i njenog razvoja.

- Tražiću od predsednice Vlade Srbije da mi za odluku o povlačenju dozvola Rio Tintu ili bilo kojoj drugoj kompaniji, prikaže jasnije argumente od vike organizacija koje finansira Rokfeler - izjavio je Vulin koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srpskoj.

Naglasio je da njegov glas ne može da se očekuje na osnovu sile koja nam preti, već na osnovu potreba Srbije i njenog razvoja, kao i da dok ne dobije argumente koji se ne zasnivaju na neprijavljenim i nelegalnim protestima, prebijanjem mirnih građana koji koriste svoje ustavno pravo i slobodno se kreću, dok mu se ne objasni zašto je grupa siledžija važnija od pravne procedure, neće se izjasniti.

- Pre nego donesem odluku tražiću i da mi predsednik Srbije Aleksandar Vučić lično iznese svoj stav, jer znam da on naređenja ne prima, ni od siledžija, ni od stranaca - poručio je ministar unutrašnjih poslova Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miodrag

    8. januar 2022 | 15:50

    Gospodine Vulin ja ne primam novac od Rokfelera, ali pijem vodu tamo gde Vi hoćete da napravite ekološku katastrofu. Molim Vas nemojte, i pozdravite gospođa tetku.

  • Miodrag

    8. januar 2022 | 15:37

    On će kod tetke u Kanadu, a gde ja da se denem?

  • bg

    8. januar 2022 | 16:23

    Tvoj glas ceni se jako,sve do kanade

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA