Održana sednica Predsedništva SNS: Mirović pozvao građane da glasaju za ustavne amandmane

Sednica održana u sedištu stranke na Novom Beogradu

  • 24

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke održana je danas u sedištu stranke i upravo je završena.

Sednicom je predsedavao predsednik Aleksandar Vučić, koji je nešto pre 17 sati stigao u sedište naprednjaka.

Sednici su prisustvovali, između ostalih, premijerka Ana Brnabić, ministri finansija i saobraćaja, Siniša Mali i Tomislav Momirović, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministarke državne uprave i kulture, Marija Obradović i Maja Gojković, kao i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Prisutni su bili i ministar zdravlja Zlatibor Lončar i ministarka rada Darija Kisić Tepavčević, predsednik Pokrajinske Vlade, Igor Mirović...

Nekoliko njih je izostalo zbog bolesti.

Nakon održane sednice predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović pozvao je građane da izađu na predstojeći referendum.

- Bila je živa rasprava na tu temu. Mi smo velikom većinom glasova doneli tu odluku i očekujemo da će svi građani izaći na referendum. Ovo je prilika da se potvrdi naš politički stav, o potrebi da se i u ovoj oblasti uvedu promene. Građani će imati jednu novu sliku pravosuđa - rekao je on, dodajući da to znači efikasnije sudstvo.

Dodao je da veruje da će građani, svi zajedno, podržati ustavne amandmane u nedelju. Takođe je kazao da je rasprava na sednici Predsedništva bila živa, te da su odluku doneli sa samo jednim glasom protiv.

- Kao što znate predstoje nam predsednički, parlametnarni izbori, zatim za Skupštinu Grada Beograda i za nekolko lokalnih parlamenata - dodao je.

Najavio je da će se do kraja meseca održati još jedna sednica Predsedništva i Glavnog odbora, te da će se razgovarati o eventualnim koalicijama.

- Razmatrali smo i ta opšta politička pitanja - kazao je Mirović.

- Imamo razloga da budemo zadovoljni - dodao je on, navodeći da u dosadašnji rezultati merljivi, te da predstavljaju garant da će u predstojećem periodu postojati kontinuitet.

Druga tačka, ponovio je i objasnio, ticala se predstojećih izbora.

Epidemiološka situacija i referendum

- Veoma su teške brojke, kada je o koroni reč. Razgovarali smo i o tome. Međutim, država će se potruditi da na svim biračkim mestima obezbedi način glasanja koji neće ugroziti nijednog glasača, volontera ni člana komisije... Uveren sam da ne treba imati nikakav strah. Preduzeće se sve kada je reč o maskama, dezinfekciji... - odgovorio je na pitanje u vezi sa tim kosi li se poziv na referendum sa aktuelnom epidemiološkom situacijom.

Mirović je na pitanje novinara rekao da nije bilo reči o tome da li će se predsednik Aleksandar Vučić ponovo kandidovati, da se o tome nije govorilo, ali da vlada mišljenje kako bi trebalo da se kandiduje.

- On je svojim radom i rezultatom izborio našu želju da govorimo o njemu kao kandidatu na predstojećim predsedničkim izborima. Formalno, nismo razgovarali o tome, ali ne krijemo nameru da ga podržimo, a uveren sam da će on to prihvatiti. Veliki je broj opozicinih kandidata. Biće to najozbiljnija borba u poslednja dva ili tri izborna ciklusa - ocenio je Mirović.

Video: Dačić pred velikom odlukom: Da li će ići sa ili bez SNS na izbore?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    11. januar 2022 | 21:53

    Za bolju buducnost u Srbiji, treba svi da izadjemo na referendum i zaokruzimo DA

  • Luka

    11. januar 2022 | 20:11

    Vučić je najbolji predsednik, jedva čekam 100 eura

  • SAMO NAPRED

    11. januar 2022 | 19:30

    Samo napred u civilizaciju i napredak,menjaj staro ako ne valja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA