≫ 

"Izbora 3. aprila na KiM će biti": Srbi poslali snažnu poruku Prištini

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa - poručio je Goran Rakić

  • 5
Protest Srbi na KiM Foto: Telegraf

Na protestu u Kosovskoj Mitrovici predsednik Srpske liste Goran Rakić pročitao je zaključke srpskog naroda i poručio da će parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji zakazani 3. aprila biti održani i na KiM.

U zaključcima srpskog naroda koje je Rakić pročitao je navedeno.

- Srpski narod stoji uz Srbiju i želi da glasa na referendumu. Od EU i Kvinte zahtevamo da omoguće Srbima na KIM pravo glasa.

- Srbi sa KIM zahtevaju jednaka prava za sve i neće dozvoliti da ih Priština posmatra kao građane drugog reda. Poručujemo da će srpski izbori 3. aprila biti održani

- Opredeljeni smo za mir ali smo zabrinuti zbog odluke Prištine o zabrani referenduma i najavama obračuna sa srpskim narodom. Upozoravamo Prištinu i međunarodnu zajednicu da će odluka o zabrani referenduma i eventualna zabrana izbora 3. aprila proizvesti posledice-reciprocitet u svim onim poljima u kojima se krše naša prava.

Srbi širom KiM okupili su se danas u srpskim sredinama i protestom iskazali svoje ogorčenje odlukom Prištine da se ne dozvoli glasanje na referendumu za promenu Ustava Srbije.

Video: Svi detalji o referendumu u Srbiji: Kako, zašto i o čemu se izjašnjavamo 16. januara

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA