≫ 

Nogo saslušan zbog incidenta na referendumu: Tužilaštvo tražilo pritvor, sud pustio da se brani sa slobode

- Osumnjičeni S. N. je saslušan u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegovo zakonsko obeležje, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans" - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu

  • 11
Ekonomski fakultet, okupljanje protest protiv migranata izbeglica Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Srđan Nogo, koji je po nalogu dežurnog zamenika javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilašta u Beogradu uhapšen i zadržan pre dva dana, danas je saslušan u prostorijama tužilaštva, posle čega je predloženo da mu sud odredi pritvor do 30 dana, zbog postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao da utiče na svedoke.

- Osumnjičeni S. N. je saslušan u prisustvu izabranog branioca, kojom prilikom je negirao izvršenje krivičnog dela koje mu je stavljeno na teret i izjavio da smatra da svojim radnjama nije ostvario njegovo zakonsko obeležje, te da je ovakav njegov akt bio "čist politički performans" - saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema navodima krivične prijave Policijske stanice Savski venac, osumnjičeni je oko 14.35 sati, u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića, na biračkom mestu broj 35, u zgradi mesne zajednice Dediinje, tokom održavanja glasanja na referendumu, svoj glasački listić ubacio u biračku kutiju, a potom istu podigao sa stola i bacio je na pod, usled čega se kutija razbila, a galsački listići se rasuli po podu, što je uzrokovalo prekid glasanja na navedenom biračkom mestu.

- U daljem toku postupka, tužilaštvo će ispitati svedoke očevice predmetnog događaja, te će nakon razmatranja iskaza i materijalnih dokaza doneti konačnu odluku - saopštilo je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu.

Sud odbio pritvor, Nogo se brani sa slobode

Prvi osnovni sud odbio je danas da odredi pritvor bivšem poslaniku Dveri, pa će se u daljem toku postupka okrivljeni braniti sa slobode.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je sudija za prethodni postupak rešenjem odbio kao neosnovan predlog tužioca da prema okrivljenom odredi pritvor, budući da u predlogu nije opredeljeno konkretno na koja lica i na koji način će ometati postupak uticanjem na svedoke.

Na ovo rešenje tužilaštvo ima pravo da uloži žalbu krivičnom vanpretresnom veću suda.

Podsetimo, bivši funkcioner pokreta Dveri, glasao je na referendumu, ubacio glasački listić, a potom razbio glasačku kutiju.

Po nalogu dežurnog zamenika Prvog osnovnog javnog tužilaštva određeno mu je zadržavanje do 48 sati, zbog sumnje da je izvršio krivično delo sprečavanje održavanja glasanja iz člana 159 Krivičnog zakonika.

Video: Ovo su zvanični rezultati referenduma u Srbiji za promenu Ustava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksa

    18. januar 2022 | 12:55

    Zbog takvih budala moraće da prave glasačke kutije od drugog i čvršćeg materijala.

  • Slavica

    18. januar 2022 | 13:13

    Lija lija pa dolija.U corku bre.

  • Ljubiša

    18. januar 2022 | 13:47

    Znači, ovako: Ako neko polupa auto, ovom Nogu, može na sudu da se brani da je to bio performans, ako mu udje u kuću-stan, ista odbrana, ako ga prebije, ipet isto... "perfornans boksa, Klej-Freizer"... Opljačkaš banku, i braniš se nebulozama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA