Eskobar i Lajčak 31. januara u Prištini, 2. februara u Beogradu

Eskobar i Lajčak će 31. januara i 1. februara obaviti niz razgovora u Prištini, a 2. februara će otputovati u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu

  • 1
KIM PRISTINA Foto: Tanjug/Tanja Valič

Zamenik pomoćnika državnog sekretara za južnu i centralnu Evropu Gabrijel Eskobar i specijalni predstavnik EU dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak doputovaće u dvodnevnu posetu Prištini 31. januara, saznaje Kosovo onlajn.

Eskobar i Lajčak će 31. januara i 1. februara obaviti niz razgovora u Prištini, a 2. februara će otputovati u zvaničnu dvodnevnu posetu Beogradu.

I sam Eskobar je nedavno za Glas Amerike naveo da će "uskoro putovati u region, zajedno sa gospodinom Lajčakom, da signaliziram našu podršku dijalogu i da pokažemo našu posvećenost funkcionisanju dijaloga".

- To je dijalog koji vodi EU, ali mi ga snažno podržavamo. I nadam se da ćemo napredovati. Ali moram da kažem da se u tom pogledu pitanje Srbije i Kosova ne odnosi samo na SAD i Evropu, već i na naše kolege u regionu - rekao je Eskobar.

Video: Lajčak: Dijalog ključan za napredak obe strane

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naslućujem

    18. januar 2022 | 13:46

    Đavolji ratnici ponovo jašu. Priprema nam se neko novo zlo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA