≫ 

Nova šefica misije Unmika preuzela dužnost u Prištini

- UNMIK će nastaviti svoju posvećenost da podrži institucije i ljude na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju poverenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promena, uključujući žene i mlade - poručila je Karolina Ziade

  • 1
Kosovo i Metohija, Priština Foto: Leonhard Niederwimmer / Pixabay

Nova specijalna predstavnica generalnog sekretara (SPGS) na KiM i šefica Misije privremene administracije Ujedinjenih nacija (UNMIK) Karolina Ziade iz Libana, preuzela je novu dužnost u Prištini.

- Radujem se angažovanju sa kosovskim vlastima i civilnim društvom, kao i sa našim međunarodnim partnerima na Kosovu i u regionu - navela je Zaideova, a saopštila misija u Prištini.

Pod njenim rukovodstvom, navela je, "UNMIK će nastaviti svoju posvećenost da podrži institucije i ljude na Kosovu u realizaciji mirnije i prosperitetnije budućnosti kroz unapređenje ljudskih prava, izgradnju poverenja među zajednicama i osnaživanje nosilaca pozitivnih promena, uključujući žene i mlade".

- UNMIK će ostati nepokolebljiv u svojoj podršci dijalogu koji vodi EU radi postizanja sveobuhvatnog sporazuma i dugoročnog mira i pomirenja - podvukla je Zaidehova.

Zaidehova nasleđuje Zahira Tanina kome je generalni sekretar zahvalan na njegovim predanim naporima za unapređenje mira i stabilnosti na KiM i u regionu, kao i na njegovom efikasnom vođenju misije.

Pošto je od 2017. godine bila direktorka Odeljenja za međunarodne organizacije, konferencije i pitanja kulture u Ministarstvu spoljnih poslova i iseljenika Libana, Ziadehova donosi sa sobom blizu 30 godina iskustva u međunarodnoj diplomatiji uz veliko znanje o Ujedinjenim nacijama, budući da je vodila državne delegacije Libana u Ujedinjenim nacijama o ljudskim pravima, agendi o ženama, miru i bezbednosti i migracijama.

Bivša zamenica stalnog predstavnika Libana u Ujedinjenim nacijama u Njujorku (2006-2017), SPGS Ziadehova je službovala u ambasadama Libana u Ujedinjenom Kraljevstvu (2004-2006), u Belgiji i Evropskoj uniji (1994-1999), kao i pri stalnoj Misija Libana u Beču i ambasadama u Austriji, Hrvatskoj i Slovačkoj (1999-2002).

SPGS Ziadeh je diplomirala i magistrirala ekonomiju i političke nauke na Libanskom univerzitetu u Bejrutu i diplomirala je međunarodne odnose na Univerzitetu Libre de Bruxelles i Diplomatskoj akademiji u Beču. Tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA