Rasim Ljajić o izborima: "Stranke koje ne uđu u parlament mogu da stave katanac na bravu i završe karijeru"

Cenimo da je naša dosadašnja saradnja sa SNS bila sasvim korektna i da će se nastaviti, ali to isključivo zavisi od stožerne stranke u našoj koaliciji - najavljuje lider Socijaldemokratske partije Srbije

  • 2
DIVČIBARE SRBIJA HOTEL CRNI VRH

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić ocenio je da će predstojeći izbori biti neka vrsta političkog čistilišta, jer stranke koje ne budu ušle u parlament "mogu da stave katanac na bravu i završe karijeru".

U intervjuu za nedeljno izdanje Blica, Ljajić je rekao da se njegova stranka godinu dana ozbiljno priprema za aprilske izbore i da SDPS danas ima razvijenu infrastrukturu i dobru organizaciju, ukupno 132 odbora.

- Cenimo da je naša dosadašnja saradnja sa SNS bila sasvim korektna i da će se nastaviti, ali to isključivo zavisi od stožerne stranke u našoj koaliciji - rekao je Ljajić.

Zamoljen da prokomentariše nedavne nacionalističke incidente u Priboju, Ljajić je rekao da je prvo pomislio da se radi o nekim starim snimcima nacionalistički ispada.

- Pomislio sam da se radi o nekom starom snimku, sa nekog drugog mesta koji je neko pokušao da plasira u ovom osetljivom trenutku. Nisam hteo da verujem da neko to može da radi u Priboju 2022. godine bez ikakvog povoda. Još strašnije je bilo kada se saznalo da glavni akter snimka ima samo 18 godina. Nacionalizam se se brže i opasnije širi od svakog virusa, a svakako se duže zadržava na određenom prostoru - upozorio je Ljajić.

Istakao je da su tokom nedavne posete predsednika Vučića poslate dve ključne poruke - da zajednički život nema alternativu i da neće biti tolerancije za one koji izazivaju nacionalističke incidente.

On je predočio da su se u poslednjoj deceniji u svetu promenile politička i društvena paradigma.

- Nacionalizam i populizam postali su glavno obeležje i u zemljama za koje smo mislili da su imune na takve anomalije. Kada ste u poslednje vreme čuli da neki državnik govori o vladavini prava, ljudskim pravima, toleranciji, suživotu, antifašizmu, o tim univerzalnim i bazičnim vrednostima? Sve se promenilo, ali nagore - kazao je Ljajić i podsetio da smo imali prilike da naučimo gde nas je odveo nacionalizam tokom 1990-tih godina.

- I danas plaćamo cenu te politike i još dugo ćemo je plaćati - zaključio je predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    23. januar 2022 | 11:15

    Nije nacionalizam nego šovinizam. Nacionalizam je nešto najlepše - voleti svoje, a šovinizam najgore - mrzeti tuđe.

  • Miško

    23. januar 2022 | 11:00

    A možda i ovi drugi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA