≫ 

SSP predlaže da general-potpukovnik Zdravko Ponoš bude predsednički kandidat opozicije

Na Glavnom odboru Stranke slobode i pravde u Novom Sadu rečeno je da će SSP partnerima u opoziciji predložiti da podrže bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije kao predsedničkog kandidata

  • 6
VARHEJI OPOZICIJA SASTANAK Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predložio je Zdravka Ponoša za predsedničkog kandidata opozicije na predstojećim izborima. Na Glavnom odboru SSP u Novom Sadu rečeno je da će SSP partnerima u opoziciji predložiti da podrže general-potpukovnika u penziji kao predsedničkog kandidata.

Krajem novembra, deo opozicije u Srbiji sklopio je savez, a u njemu se osim SSP i Narodne stranke nalaze i Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Pokret slobodna Srbija, Pokret za preokret, Građanske platforme, Demokratske zajednice vojvođanskih Mađara, Udruženi Sindikata Sloga.

Ponoš se već pominjao kao kandidat opozicije, ali je on ranije demantovao da je takav dogovor postignut.

Zdravko Ponoš je general-potpukovnik Vojske Srbije u penziji, bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije i bivši pomoćnik ministra spoljnih poslova Srbije. Jedan je od osnivača Narodne stranke, a krajem prošle godine odustao je od kandidature za potpredsednika te partije, ali je ostao njen član.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA