≫ 

Brnabić sutra u Briselu predvodi delegaciju Srbije na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje EU

Cilj sastanka je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih refromi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu

  • 2
Ana Brnabić  Referendum glasanje Foto: ATA Images

Premijerka Srbije Ana Brnabić predvodiće delagaciju Srbije na sastanku Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između EU i Srbije koji se 25. januara odrzava u Briselu.

Tokom jednodnevne zvanične posete, Brnabić će se sastati i sa svim najvišim zvaničnicima EU, uključujući i tri predsednika najvažnijih EU istitucija- Evropske komisije, Evropskog saveta i Evropskog parlamenta.

Zvanična poseta premijerke Srbije Briselu počeće u utorak radnim doručkom sa predsedavajućim Odbora za spoljnopolitička pitanja Evropskog parlementa i nekadašnjim izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom.

Nakon toga, Brnabić bi odvojeno trebalo da razgovara sa komesarom za poroširenje EU Oliverom Varhejijem i šefom diplomatije EU Žospeom Boreljom, nakon čega je planiran sastanak Saveta za stabilizaciju i pridruživanje između Srbije i EU.

Premijerka Srbije i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimovih prevodiće delegaciju Srbije na sestom sastanku Saveta za Stabiizaciju i pridruživanje koji je planiran da počne u 11:30 časova u zgardi Saveta EU u BrIselu.

Na čelu delegacije EU naći šef diplomatije Žosep Borelj i komesar za proširenje Oliver Varhelji.

Cilj sastanka Saveta za stbilizaciju i pridruživanje je pregled opšteg napretka Srbije u oblasti pristupnog procesa, unutrašnjih refromi, usklađivanju sa EU zakonima, ali i spoljnom i bezbednosnom politikom, regionalna saradnja, dijalog Beograda i Prištine kao i pregled opšte situacije na Zapadnom Balkanu.

Na satanku će biti predstavljeni i dalji prioriteti kojima Srbija treba da se postveti i u okviru Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU.

Oko 12:30 časova, između dva dela sastanka Saveta za stabilizaciju i priduživanje, previđeno je i zajedničko obraćanje medijima premijerke Srbije, Ane Brnabić, šef diplomatije EU, Žospa Borelja i komesara za proširenje, Olivera Varhejija.

U popodnevnim časovima, Ana Brnabić sastaće se sa predsednikom Evropskog saveta, Šarlom Mišelom, a zatim i predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen.

U sedištu Evropske komisije, premijerka Srbije razgovarće sa potpredsednikom Komsisije, Fransom Timermnsom i komesarom za pravosuđe, Dijeom Rejndersom.

Zvaničnu posetu Briselu, Brnabić završava sastankom sa novoizabranom predsednicom Evropskog parlamenta, Robertom Metsolom, nakon čega će se iz Brisela obrati domaćim medijima.

Video: Brnabić: Tražili ste da Rio Tinto ne bude u Srbiji, stavili smo tačku na Rio Tinto u Srbiji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA