≫ 

Američki instruktori završili obuku pripadnika KBS, najuspešnijima uručeni sertifikati

Kosovske bezbednosne snage su se, inače, u odnosu na prošlu godinu, pomerile za jednu poziciju više u godišnjem indeksu "Global Fajer Pauer“, i od nedavno su pretposlednje na ovoj listi

  • 9
Vojska Kosova uniforma Foto: Shutterstock

Američki instruktori završili su obuku pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga, a onima koji su bili uspešni dodeljeni su sertifikati u prostorijama kasarne "Vojnici NATO" u Istoku, prenosi Reporteri.

-Tokom realizacije ove obuke, pripadnici Kosovskih bezbednosnih snaga, osim što su stekli nova znanja i iskustva u vezi sa delovanjem na bojnom polju, stekli su i iskustvo u pogledu saradnje sa saveznicima i partnerima -  navodi se u saopštenju prištinskog Ministarstva odbrane.

Dodali su da su ciljevi Kosovskih bezbednosnih snaga obrazovanje i obuka njenih pripadnika, kako bi se održao nivo spremnosti, kao i napredovanje i profesionalni razvoj.

Ovoga puta, kako je navedeno u saopštenju, tim američkih instruktora omogućio je realizaciju obuke "Prvi reaktor na bojnom polju“ na kojoj su učestvovali pripadnici Drugog pešadijskog puka.

Kosovske bezbednosne snage pretposlednje po snazi na svetskoj listi 

Inače, Kosovske bezbednosne snage su pretposlednje rangirane u godišnjem indeksu "Global Fajer Pauer“, prenosi Reporteri.

Kosovske bezbednosne snage su se, u odnosu na prošlu godinu, pomerile za jednu poziciju više, što znači da su prošle godine bile najslabije ocenjene.

- Tokom 2022. godine Kosovo je rangirano na 139. mestu od 140 učesnika koji su razmatrani tokom godišnje reviziju ove liste - kaže se u obrazloženju.

Slabije oružane snage od Kosova ima jedino Butan, a prve na listi su Sjedinjene Američke Države, pa slede Rusija, Kina, Indija i Japan.

Video: Napeto u Severnoj Kosovskoj Mitrovici: Zapaljeni automobili u blizini mosta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • deks

    24. januar 2022 | 12:47

    Valjda trenirali bežanje to će im najverovatnije uskoro najviše pomoći

  • Sibin

    24. januar 2022 | 12:39

    Ma kad moze siptar da bude ratnik????? Nemaju oni mozga ni m... Za to!!!!

  • 011

    24. januar 2022 | 13:17

    Samo vi tako razmišljate će da vidite za godinu dve butelje će naj jača vojska u regionu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA