≫ 

Lider Dveri Boško Obradović predao je danas Tužilaštvu u Beogradu krivične prijave zbog referenduma

Obradović je, u izjavi novinarima, rekao da svako ko je učestvovao u izbornoj krađi čini teško krivično delo falsifikovanja volje građana Srbije i da za to mora da odgovara, a predviđena kazna je od šest meseci do pet godina

  • 7
Beograd antivakseri desnica protesti

Foto: ATA Images

Lider Dveri Boško Obradović predao je danas Tužilaštvu u Beogradu krivične prijave protiv predsednika 29 izbornih mesta iz 12 opština zbog navodne izborne krađe na referendumu.

Obradović je, u izjavi novinarima, rekao da svako ko je učestvovao u izbornoj krađi čini teško krivično delo falsifikovanja volje građana Srbije i da za to mora da odgovara, a predviđena kazna je od šest meseci do pet godina.

Obradović je kazao da krivična prijava “Dveri” i njega lično kao predsedničkog kandidata, poruka da će sačuvati svaki glas na izborima 3.aprila i da izborna krađa neće proći. On je dodao da je referendum pokazalo kako je moguće pobedit vlast, jer, kako tvrdi, svuda gde su Dveri" imale posmatrače nije bilo izborne krađe.

Rekao je da je ovo veliki trenutak u kojem se na ispitu nalazi nadležno tužilaštvo, i da će se videti da li reaguje prema instrukcijama SNS ili po Ustavu i zakonu.

Naveo je da je jednostavno pokazati ko je u pravu, i da je dovoljno da tužilaštvo izda nalog policiji da izvrši informativne razgovore sa 771 biračem, koliko je prema biračkom spisku, izašlo na biračko mesto 60 u Sjenici, i da utvrdi da ni 10 odsto ne živi u toj opštini, niti je u zemlji, te da je neko za njih glasao.

Najavio je da će 3. aprila svako od 8. 130 biračkih mesta biti pokriveno članovima biračkih odbora, koji će biti obučeni kao ovi na referendumu i neće dozvoliti bilo koji vid krađe.

- Ovo je model kako možemo da pobedimo Aleksandra Vučića na izborima 3.aprila. A preduslov je da svi zajedno iz opozicije odredimo dovoljan broj članova izbornog odbora - kazao je on.

Video: Ovo su zvanični rezultati referenduma u Srbiji za promenu Ustava

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka

    24. januar 2022 | 16:49

    Hahahaha. Kakav pajac. Pravi farsu pred izbore kako bi njih mogao da proglasi pokradenim i pokuša da ubedi narod da glasa drugačije, za njega poštenjačinu. Strašno

  • Treba

    24. januar 2022 | 16:58

    Pohapsiti sve falsifikatore.

  • Stojan

    25. januar 2022 | 08:05

    a sta cemo sa Nogom i onim tvojim prevarantom iz jagodine

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA