≫ 

Petković o najavi Samoopredeljenja da neće dozvoliti srpske izbore na KiM: "Destruktivna namera Kurtija"

Direktor Kancelarije za KiM ističe da su predstojeći izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na KiM omogući biračko pravo

  • 9
dr Petar Petković intervju Foto: Marko Jovanović

Direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je danas da će nastojanja Aljbina Kurtija da na Kosovu i Metohiji u potpunosti zabrani održavanje predstojećih parlamentarnih i predsedničkih izbora 3. aprila i time Srbima ukine osnovna ljudska i građanska prava, dovesti do nesagledivih posledica po normalizaciju odnosa Beograda i Prištine.

- Takav Kurtijev scenario vratio bi ostvarene pomake u dijalogu Beograda i Prištine godinama unazad i toga treba da budu svesni svi međunarodni predstavnici koji deluju na prostoru Kosova i Metohije - ukazao je Petković u saopštenju.

On ocenjuje da je u pitanju destruktivna namera Kurtija da poništi i pogazi sve do sada postignute sporazume i dogovore, ali da je, kako ističe, pitanje hoće li međunarodna zajednica ponovo mirno posmatrati kako se albanski političari igraju sa normalizacijom odnosa ili će ovoga puta preći sa reči i saopštenja na konkretna dela.

- Srpski narod na Kosovu i Metohiji očekuje da mu bude omogućeno da ostvari svoje biračko pravo 3. aprila, na identičan način kako je to bio slučaj tokom svih izbornih procesa do sada - poručio je Petković.

On ukazuje i da su ovi izbori poslednja šansa i test za međunarodnu zajednicu koja ima apsolutnu odgovornost i obavezu da obezbedi sprovođenje i poštovanje demokratskih tekovina i principa i da srpskom narodu na Kosovu i Metohiji omogući da iskoriste svoje biračko pravo.

Petković reaguje na izjavu šefice poslaničke grupe Samoopredeljenja Mimoze Kusari-Ljilja koja je ranije danas rekla da bi za izbore 3. aprila na Kosovu i Metohiji trebalo da se primeni ista praksa kao na proteklom referendumu o promenama Ustava Srbije.

Video: Petković s francuskim ambasadorom: Priština vrši represiju nad srpskim narodom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sibin

    24. januar 2022 | 18:16

    Smaracu samo se zalis a nista ne radis, bas me briga i za tebe i za Kosovo

  • Mi

    24. januar 2022 | 17:14

    Nelezi ti ta funkcija.

  • Züri

    24. januar 2022 | 16:48

    Dođite ovde u CH i organizujte glasanje za Srbe jer nas ima više nego na KiM,da ne idemo u konzulat nego u svaku gemajndu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA