≫ 

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova predlaže razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja ZSO

Bivši ministar obrazovanja nauke i tehnike Ram Buja kaže da je još 2001. razgovarao sa zvaničnicima Stejt departmenta da se Preševo, Bujanovac i Medveđa priključe takozvanom Kosovu, a sever pokrajine Srbiji

  • 9
Jarinje - granični prelaz, policija, KIM,

Foto: ATA Images

Zamenik predsednika Demokratske partije Kosova Ram Buja rekao je da se zalaže za razmenu teritorija sa Srbijom, umesto formiranja Zajednice srpskih opština, prenosi Ljajmi.

On je kazao da bi Preševo, Bujanovac i Medveđa trebalo da se priključe takozvanom Kosovu, a sever pokrajine Srbiji, preneo je Kosovo onlajn.

- Ako tri opštine na severu imaju izvršna ovlašćenja, nikada neće ostaviti Kosovo na miru. Mogućnost njihove fizičke veze sa Srbijom je velika nevolja. Tako, Čaglavica, Gračanica i drugi ne predstavljaju opasnost - rekao je Buja u emisiji "Kontekst" na ATV.

Naveo je da je 2001. godine pokrenuo pitanje razmene teritorija, a da je o tome razgovarao i sa zvaničnicima američkog Stejt departmenta.

- Ja sam, umesto ZSO sa izvršnim ovlašćenjima, za razmenu teritorija, tako da se ''preševska dolina'' priključi Kosovu, a sever Kosova Srbiji - rekao je Buja koji je bivši ministar obrazovanja, nauke i tehnike.

Video: Kancelarija za KiM: Šilovo primer zastrašivanja Srba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    26. januar 2022 | 09:54

    Jel ovaj lud Srbija da menja srpsko za srpsko!?

  • Borivoje

    26. januar 2022 | 09:53

    A ko je on da se za tako nešto zalaže ? Možeš Albaniju da deliš sa kim hoćeš a ne Srpsku zemlju.

  • Miško

    26. januar 2022 | 10:11

    Pa da idemo u Makedoniju preko Kosova i Metohije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA