≫ 

Fon der Lajen sa Brnabić: "Dogovorena dalja saradnja na izradi projekata u vrednosti od 30 milijardi evra"

Radićemo i za budućnost sa kvalitetnim projektima u okviru Investicionog plana za Zapadni Balkan u vrednosti od 30 milijardi evra - poručila je predsednica Evropske komisije Ursula Fon der Lajen na svom tviter nalogu

  • 1
Ana Brnabić  Ursula von der Leyen Foto: Twitter/ @vonderleyen

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je, posle sastanka sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, poručila je sinoć da su imale dobar susret i da je dogovorena dalja saradnja u budućnosti na izradi kvalitetnih projekata u okviru Investicionog plana za Zapadni Balkan u vrednosti od 30 milijardi evra.

- Razgovarale smo o putu Srbije u EU, nastavku napretka u vladavini prava i angažovanju u dijalogu sa Prištinom - napisala je Fon der Lajen na Tviteru posle sastanka sa Brnabić u sedištu Evropske komisije u Briselu.

- Takođe ćemo raditi i za budućnost sa kvalitetnim projektima u okviru Investicionog plana za Zapadni Balkan u vrednosti od 30 milijardi evra - dodala je Fon der Lajen.

Premijerka Brnabić ocenila je sinoć posetu Briselu uspešnom, navodeći da sastanci koje je imala sa zvaničnicima pokazuju koliko je EU posvećena Srbiji.

Video: Brnabić započela posetu Briselu susretom sa Mekalisterom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    26. januar 2022 | 13:32

    Da su posvećeni pritisli bi Prištinu da stvarno pregovara. Ovako ja ništa njima ne verujem. Jedno pričati a drugo raditi to je njihova politika. Sve dok se ne vide realni rezultati, ne treba živeti u nadi da će oni nešto uraditi po pitanju Kosova.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA