≫ 

Ministarstvo odbrane Srbije uputilo poziv za dobrovoljno služenje vojnog roka

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u nekadašnjim vojnim odsecima

  • 13
Vojska Srbije Foto: ATA Images

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je sve zainteresovane mladiće i devojke rođene između 1. januara 1992. i 31. decembra 2003. godine da se prijave za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem.

Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane - nekadašnjim vojnim odsecima, navodi se u saopštenju ministarstva.

Kako se dodaje, osim pojednostavljene procedure prijavljivanja, buduće vojnike očekuje mesečna naknada u iznosu od oko 38.000 dinara kao i mogućnost da, posle odsluženog vojnog roka, odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije.

Detaljne informacije u vezi sa uslovima i postupkom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama.

Video: Jedinice Kopnene vojske VS prikazuju vatreno dejstvo savremenih oklopnih borbenih vozila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    26. januar 2022 | 17:03

    Ne zelim licno da moja deca idu i vojsku.To je moj stav.Drzava treba dobro da plati profesionalnu vojsku pa ljudi koji zele da se time bave neka idu.

  • Jelena

    26. januar 2022 | 17:02

    Plata 38,000din pa to zarade za 2 dana rada na Zapadu 😂

  • 🇨🇭🔊👏

    26. januar 2022 | 16:58

    Moram prvo da se penzionišem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA