≫ 

Evroposlanici u dvodnevnoj poseti Beogradu

Predviđeni sastanci sa Vučićem, Anom Brnabić, Dačićem i predstavnicima opozicije

  • 2
Skupstina Srbije Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Evroposlanici Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, kao i Eduard Kukan i Knut Flekenštajn, koji su učestvovali u međustranačkom dijalogu, boraviće sutra i prekosutra u Beogradu.

Prema nacrtu programa posete, u koji je Tanjug imao uvid, evroposlanici bi tokom posete trebalo da se sastanu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vucićem, premijerkom Anom Brnabić, predsednikom skupštine Ivicom Dačićem, sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa delom opozicije koja je odbijala njihovo posredstvo.

Četvoro evroposlanika u Beograd dolaze sutra popodne i najpre će se sastati sa šefom Delegacije EU Emanuelom Žofreom, a odmah nakon toga i sa Ivicom Dačićem.

Posle toga, prema Nacrtu programa, koji nije još potvrđen, trebalo bi da usledi razgovor sa šefovima poslaničkih grupa, ali i sa liderom Dveri Boškom Obradovićem i liderom Dosta je bilo Sašom Radulovićem pojedinačno.

U petak bi posrednici u dijalogu trebalo da se sastanu sa liderima opozicionih političkih partija, a istog dana planiran je sastanak sa predsednikom Vučićem, a potom i sa članovima Privremenog nadzornog tela.

Sa gostima iz Brisela će, kako se očekuje, imati sastanak i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović, kao i premijerka Ana Brnabić.

Prema programu, evroposlanici će se još jednom sastati sa predsednikom parlamenta, a zatim i sa šefom delegacije EU u cilju rezimiranja rada Misije. Nakon toga, planirana je konferencija za medije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nes

    27. januar 2022 | 09:12

    Jel to oni što jedno misle, drugo pričaju a treće rade, što mute sa Prištinom, a nama pričaju da su za dogovor. To su ljigavci kojima ne treba verovati, sve dok delima ne dokažu ono šta pričaju. Da im je stalo do dogovora EU zajedno sa SAD mogu naterati Šiptare da se postigne kompromis u roku 24 sata.

  • Bando

    27. januar 2022 | 12:08

    Daleka vam kuca ….

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA