≫ 

Premijerka Brnabić: "Nismo otklonili pretnju po Vučićev život"

Rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da ćemo mi ovo sprečiti. Da li se u ovom trenutku osećam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osećam se - istakla je predsednica Vlade

  • 0
Ana Brnabić  Referendum glasanje Foto: ATA Images

Premijerka Ana Brnabić rekla je jutros da su u ovom trenutku glavni osumnjičeni za planiranje atentata na predsednika Srbije Aleksandra Vučića van dometa naših bezbednosnih službi i da one rade danonoćno kako bi pretnja po život predsednika bila otklonjena.

Ona je za RTS rekla da je u planiranje ubistva uključeno dvoje crnogorskih državljana, ali i ljudi iz drugih država i unutar i van Evropske unije.

Brnabić je istakla i da srpske bezbednosne službe danonoćno rade na pronalaženju onih koji su planirali ubistvo na predsednika Srbije.

- Ono što je važno da naglasim za sve naše gradane - još uvek u ovom trenutku, svi oni koji se sumnjiče i za koje imamo dokaze, su van dometa naših bezbednosnih službi. Dakle, mi ne možemo da dodemo do njih - rekla je Brnabić.

Premijerka kaže da ima apsolutno poverenje u srpske bezbednosne službe, i da one nemaju lak zadatak.

- Imaju izuzetno težak zadatak, rade sve bezednosne službe zajedno - svi daju sve od sebe. Verujem da cemo mi ovo spreciti. Da li se u ovom trenutku osecam sigurno i da ne postoje problemi - ne, ne osecam se. Imamo još mnogo da radimo, nismo otklonili bezbednosnu pretnju po život predsednika Aleksandra Vucica. Verujem da hocemo, ali moramo da radimo danonoćno - poručila je Brnabić.

Na pitanje da li ima poverenje u one koji direktno obezbeduju predsednika, premijerka je rekla da je njegovo obezbedenje trenutno na maksimumu.

- Postoji nekoliko prstenova obezbedenja oko predsednika Vucica. Ja nemam informacije koje su se pojavile u medijima da mi imamo takve sumnje... Momci koji su u neposrednom obezbedenju verujem da bi u svakom trenutku dali život za njega, to su ozbiljni ljudi, ozbiljne patriote, i oni ozbiljno licno vole predsednika", rekla je Brnabic i istakla da je njima, pored predsednika i njegove porodice, najteže.

Porucila je i da je Srbija zahvalna stranim partnerima sa kojima saraduje u vezi sa ovim informacijama, pored ostalih, i Evropolu.

- Delimo informacije i borimo se da predsednik Aleksandar Vucic bude bezbedan - rekla je premijerka.

Dodala je da je oprez na granicama maksimalno pojacan, jer se veruje da ce oni koji planiraju napad na predsednika pokušati iz inostranstva da uđu u našu zemlju.

- Oni imaju svakako svoje jatake u Republici Srbiji... Oni su pod direktnim nadzorom, ono što jeste meni problem - svi oni koji su glavni a umešani u ovo nisu u dometu naših bezbednosnih službi. Ja sam naravno najbezbednija kada jesu u domenu naših službi, iako verujem u strane partnere - rekla je premijerka.

Na pitanje da li Radoje Zvicer ima političkog nalogodavca, premijerka je rekla da je apsolutno sigurna.

- Ne bih dalje govorila o tome, ali sam apsolutno sigurna. Ne bi mogao da postane tako jak, da razgrana svoju mrežu na takav nacin, ne bi mogao da postane jedan od na svetskom nivou najoglašenijih kriminalaca da nije imao i da nema takvu podršku -  istakla je Brnabić.

Dodaje i da, nakon ovih saznanja, predsednik nije promenio svoje ponašanje, i da je nastavio sa svojim aktivnostima.

- Ni za jotu nije promenio svoje ponašanje. Nastavlja sa svojim sastancima, sa svojim aktivnostima, sa svim onim što je planirao. To je dodatni pritisak na bezbednosne službe, ali on ima svoju misiju, želi svoj posao da radi u skladu sa onim što on misli da su građani Republike Srbije zaslužili, a to je da ne cuva svoj život vec da sve što ima da da se u Srbiji živi bolje i završimo sve projekte, kao što smo planirali - navela je Brnabić.

Video: Vulin: Od Evropola smo saznali da se sprema atentat na Vučića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA