≫ 

Starović: "Kada nema dijaloga Beograda i Prištine dolazi do podizanja tenzija"

Imamo dokaz za to da kada dijaloga nema ili kada politički dijalog između Beograda i Prištine nije ispunjen pravom sadržinom, dolazi do deteriorizacije situacije na samom terenu - ističe državni sekretar Nemanja Starović

  • 0
Miroslav Lazanski komemoracija

Foto: ATA Images

Državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Nemanja Starović rekao je da smo svedoci trenda da se broj napaada na Srbe, srpsku imovinu i imovinu SPC drastično povećao u proteklih godinu dana.

On je za RTS rekao da to koincidira sa periodom u kome se na čelu privremenih institucija samouprave nalazi Aljbin Kurti.

- Prosto, imamo dokaz za to da kada dijaloga nema ili kada politički dijalog između Beograda i Prištine nije ispunjen pravom sadržinom, dolazi do deteriorizacije situacije na samom terenu i da kada dijaloga nema, kada svedočimo jednostranim potezima, da dolazi do podizanja tenzija i da se to odražava i na međuetničke odnose - istakao je Starović.

Video: Brnabić započela posetu Briselu susretom sa Mekalisterom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA