≫ 

Nikola Selaković na Savindan u poseti Severnoj Makedoniji, gde se obeležava nacionalni dan Srba u toj državi

Republika Severna Makedonija je jedina država regiona u kojoj se za srpsku manjinu organizuje proslava dana Svetog Save i Svetosavska akademija. To je bio razlog susreta sa predsednikom Stevom Pendarovskim - izjavio je šef srpske diplomatije nakon sastanka

  • 0
Sastanak ministra Selakovica i predsednika Severne Makedonije

Foto: MFA

Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković sastao se danas u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a povod za susret bio je Savindan, koji se u toj državi obeležava kao nacionalni dan Srba.

- Ove godine, zbog Kovida-19, Republika Severna Makedonija je jedina država regiona u kojoj se za srpsku manjinu organizuje proslava dana Svetog Save i Svetosavska akademija. To je bio razlog susreta sa predsednikom Pendarovskim, koji je protekao u toploj, prijateljskoj i prazničnoj atmosferi - izjavio je Selaković nakon sastanka.

Šef srpske diplomatije je dodao da je bilo reči i o tome šta dve države mogu da učine na poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina, kako u Srbiji, tako i u Severnom Makedoniji.

- Zahvaljujem predsedniku Pendarovskom na predusretljivosti, na želji da se održi jedan ovakav sastanak, i na nama je da negujemo dobrosusedske odnose sa Severnom Makedonijom - kazao je Selaković.

Na sastanku je, kako je dodao, bilo reči i o produbljivanju ekonomske saradnje, te značaju inicijative „Otvoreni Balkan“.

- U našem fokusu je uzajamno poštovanje, negovanje prijateljskih i dobrosusedskih odnosa, ali i produbljivanje naše saradnje na svim poljima, sa ozbiljnim akcentom na ekonomskoj saradnji -  rekao je Selaković.

Sastanku sa predsednikom Severne Makedonije su, osim ministra Selakovića, prisustvovali i predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predstavnici srpske zajednice u Severnoj Makedoniji.

Ministar Selaković će se večeras u Skoplju obratiti i na Svetosavskoj akademiji u Makedonskom narodnom teatru povodom Nacionalnog praznika Srba u Severnoj Makedoniji.

Video: Selaković se sastao sa ambasadorom Saudijske Arabije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA