≫ 

Vlada Srbije donirala Mostaru 60.000 transportnih medijuma za PCR testiranje na korona virus

Imajući u vidu da je potrošnja grada Mostara u proseku 4.500 transportnih medijuma mesečno, Vlada Srbije je ponosna što će donirana količina biti dovoljna Mostarcima tokom narednih godinu dana

  • 4
Zgrada Vlada Srbije Nemanjina Foto: Shutterstock

Vlada Srbije uputila je gradu Mostaru kao donaciju 60.000 univerzalnih transportnih medijuma sa dva brisa za PCR testiranje na korona virus.

Transportni medijumi, koji su danas krenuli put Bosne i Hercegovine, predstavljaju neophodnu komponentu u svim protokolima za testiranje na kovid i sastoje se iz epruvete i dva brisa za uzorkovanje. Na ovaj način će usluge koje pruža zdravstveni centar u Mostaru biti unapređene, a građanima će testiranje biti dostupno na više lokacija, pa čak i na adresama onih koji su stariji i ugroženi, saopšterno je iz Vlade Srbije.

Imajući u vidu da je potrošnja grada Mostara u proseku 4.500 transportnih medijuma mesečno, Vlada Srbije je ponosna što će ova količina biti dovoljna Mostarcima tokom narednih godinu dana.

Vlada Srbije se nada da će ova donacija pomoći gradu da se što uspešnije izbori sa pandemijom u narednom periodu.

Saradnja sa Mostarom intenzivirana je nakon posete predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić ovom gradu 04. oktobra prošle godine.  Brnabić je tada posetila srpsku zajednicu u Mostaru. Tom prilikom predsednica Vlade Srbije sastala se sa potpredsednikom Skupštine Grada Mostara Veliborom Milivojevićem i gradonačelnikom Mariom Kordićem, sa kojima je ova donacija dogovorena i na kraju realizovana.

Srbija je od početka pandemije u više navrata pomagala zemlje regiona medicinskim materijalom, lekovima, zaštitnom opremom i vakcinama, koje su svakako bile najpotrebnije našim susedima u prethodnih godinu dana.

Vlada Srbije se ponosi činjenicom što su građani regiona mogli da se vakcinišu u našoj zemlji u trenutku dok u njihovim zemljma vakcine nisu bile dostupne, navedeno je u saopstenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A

    27. januar 2022 | 15:51

    Narod u BG jos zivi bez struje u 21 veku!!!! Dali čuje iko za vapaj nas, koji smo očajni!! Dok se vi rasipate, i pravite dobrice!!!

  • Nasi politicari

    27. januar 2022 | 15:52

    Nenormalno, pa oni se sa nama sprdaju, iskreno.

  • србијо маћехо

    27. januar 2022 | 19:34

    Србе пљачкају душманима поклањају

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA