Završen sastanak Kontrolnog tela za međustranački dijalog

Na sastanku su, pored Dačića i predstavnika vladajuće koalicije, bili i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnik DSS Uroš Janković, predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić i drugi

  • 2
Narodna skupština republike Srbije Foto: Nikola Tomić

Sastanak Privremenog nadzornog tela za praćenje medija sa evroposlanicima održan je u Skupštini Srbije, a istovremeno se u parlamentu odvijao se i sastanak Kontrolonog tela za međustranački dijalog.

Na sastanku sa Tanjom Fajon, Knutom Flekenštajnom, Vladimirom Bilčikom i Eduardom Kukanom su bili prisutni kopredsedavajući Privremenog tela za praćenje medija Olivera Zekić i Rade Veljanovski, kao i ostali članovi tog tela koji su nedavno istakli da nisu zadovoljni rezultatom njihovog apela i medijima i političkim akterima.

Veljanovski je uoči sastanka rekao da će evroposlanike zamoliti da i oni upute apel medijima, da pozivaju sve političare u emisije, kao i apel političarima da bez selekacije učestvuju u programima svih televizija.

Sastanak Kontrolonog tela za međustranački dijalog

Sastanakom Kontrolnog tela za međustranački dijalog je predsedavao predsednik parlamenta Ivica Dačić, a prisustvovali su i predstavnici opozicije.

Na sastanku su, pored Dačića i predstavnika vladajuće koalicije, bili i lider Dveri Boško Obradović, zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, predstavnik DSS Uroš Janković, predstavnik Dosta je bilo Vojin Biljić i drugi.

Obradović je novinarima rekao da se nada da su predstavnici opozicije uspeli da "spreče" određene zakonske izmene koje, kako kaže, nisu bile predmet sporazuma između vlasti i opozicije i da će ostati žrebanje za listu predsedničkih kandidata, da neće biti dozvoljena mogućnost da jedan birač može da podrži više izbornih listi, kao i da će svi učesnici dobiti više sredstava na početku kampanje.

- Ako smo to uspeli, a to će pokazati i glasanje u Narodnoj skupštini, onda smo ispunili misiju u Kontrolnom telu - rekao je Obradović.

Tvrdi da je opozicija dobila uveravanje vlasti da će se to određenim amandmanima potvrditi, a reč je o takozvanim izbornim zakonima koji treba da se nađu na sednici parlamenta u sredu, 2. februara.

Lider Dveri kaže da je dogovoreno da liste na početku kampanje za parlamentarne izbore dobiju 40 odsto od ukupnih sredstava.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • A kažu

    28. januar 2022 | 15:31

    da smo slobodna i demokratska zemlja koja sama odlučuje o svojoj sudbini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA