"Nezavisnost pravosuđa jedan od stubova demokratije": Brnabić s evroparlamentarcima o izborima i referendumu

Evroposlanici su premijerki Brnabić čestitali na uspešnoj poseti Briselu, kao i na plodotvornoj saradnji tokom međustranačkog dijaloga

  • 1
Ana Brnabić Brisel Foto: Tanjug/VRS/Peđa Vučković

Predsednica Vlade Ana Brnabić razgovarala je danas sa posrednicima Evropskog parlamenta u međustranačkom dijalogu poslanicima Tanjom Fajon, Vladimirom Bilčikom i bivšim poslanicima Knutom Flekenštajnom i Eduardom Kukanom o nedavnom referendumu o ustavnim promenama i saslušala njihove sugestije u vezi sa izborima koji se u Srbiji održavaju početkom aprila.

Sagovornici su premijerki Brnabić čestitali na uspešnoj poseti Briselu, kao i na plodotvornoj saradnji tokom međustranačkog dijaloga.

Njihova zajednička ocena je da su aprilski izbori veoma važni za dalji razvoj demokratije u Srbiji i da je u tom smislu značajno da se primeni dogovoreno, ali i da su spremni da, ukoliko i dalje ima prostora i potrebe za njihovom pomoći, to i učine s obzirom na to da njihove ekspertize stoje na raspolaganju Vladi Srbije. Unapređenje predizborne atmosfere je jednako važno, uz nastojanje da se blagovremeno dođe do konkretnih rezultata, smatraju evroparlamentarci.

Na sastanku je bilo reči i o načinu prestavljanja stranaka tokom predizborne kampanje u programima javnog servisa i o obuci posmatrača koji će biti na biračkim mestima.

Premijerka je prenela evroparlamentarcima da je njihova misija bila uspešna, što, kaže, potvrđuje činjenica da nijedna stranka neće bojkotovati izbore, a da rezultati referenduma pokazuju da je Srbija rešena da nastavi reforme u skladu sa svojim strateškim izborom za pristupanje Evropskoj uniji. Brnabić je zaključila da je nezavisnost pravosuđa jedan od stubova demokratije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA