≫ 

Naprednjaci i socijalisti na izbore izlaze sa posebnim listama: Ovo su detalji dogovora SNS i SPS

Doneli smo i odluku da na izbore izađemo sa posebnim listama, kako bismo ostvarili maksimalne rezultate - rekao je Vučić

  • 45

Video: Vučić: SNS i SPS za nastavak saradnje, na izbore odvojeno

Predstavnici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije razgovarali su o nastupu na predstojećim izborima, a delegacije su predvodili lideri stranaka, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

Predsednik SNS posle sastanka rekao je da je doneta odluka da na izbore izlaze sa posebnim listama.

- Razgovarali smo o budućoj saradnji, da i posle izbora nastavimo da sarađujemo i na nivou Vlade i na nivou Grada Beograda. Doneli smo i odluku da na izbore izađemo sa posebnim listama, kako bismo ostvarili maksimalne rezultate - rekao je Vučić.

Predsednik je dodao da obe stranke moraju da nađu još više snage i energije za važna i velika dela u budućnosti.

Istakao je da što se SNS tiče saradnja sa SPS može biti nastavljena.

- Spremni smo i radiće naše komisije na stvaranju strateškog, programskog, planskog dokumenta koji ćemo zajedno potpisati - najavio je.

Ivica Dačić je rekao da SPS veoma pozitivno ocenjuje deset godina saradnje sa Vučićem i da su zajednički promenili lice Srbije.

Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, SPS, Ivica Dačić, izbori Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Donosili smo veoma teške odluke i borili se sa pandemijom, suprotstavljali se različitim pritiscima iz inostranstva, i zato mogu sa ponosom da pomenem i da smo pitanje Kosova i Metohije vratili na pregovarački sto - rekao je Dačić, i dodao da do 2012. godine to nije bila tema za raspravu.

On kaže da ako je Vučić kandidat za predsednika u ime SNS, on će to biti i za SPS.

Žreb za redosled na glasačkim listićima

Kada je reč o redosledu kandidata na glasačkim listićima, Vučić i Dačić su saopštili da su prihvatili predlog dela opozicije da će o tome odlučivati žreb.

- Iako bi naš kandidat sigurno bio broj 1 na listi, jer bismo nesumljivo najbrže prikupili potpise za kandidaturu, prihvatili smo njihov predlog, da redosled na glasačkim listićima odredi žreb - rekao je predsednik SNS Aleksandar Vučić.

Sastanak u sedištu SNS

Delegaciju SNS, pored predsednika Vučića, čine i funkcioneri stranke Ana Brnabić, Siniša Mali, Zlatibor Lončar, Darko Glišić, Miloš Vučević, Goran Vesić, Vladimir Orlić, Nevena Ðurić, Biljana Pantić Pilja.

U sedište naprednjaka na Novom Beogradu, sa Dačićem su iz SPS stigli funkcioneri te partije Branko Ružić, Aleksandar Antić, Vladimir Zagrađanin, Dušan Bajatović, Slavica Ðukić Dejanović, Novica Tončev, Predrag Marković, Nikola Nikodijević.

SNS SPS SASTANAK MILOS MILIVOJEVIC

Mediji su prethodno preneli da su u SNS prelomili i na sednici Predsedništva stranke u ponedeljak, odlučili da na predstojećim parlamentarnim i beogradskim izborima ne nastupe zajedno sa socijalistima.

Kako navode, ta odluka je usledila nakon što su poslednja istraživanja javnog mnjenja pokazala da stranke vlasti mogu da računaju na veći broj glasova ukoliko nastupe na odvojenim listima.

Ono što je sigurno poznato je da će nosilac liste na beogradskim izborima i kandidat SNS za gradonačelnika Beograda biti Aleksandar Šapić, koji je to i sam zvanično potvrdio.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuk

    29. januar 2022 | 10:59

    A jel iko od gospođe bio nekada u radnom odnosu? Samo pitam

  • Армаггедон

    29. januar 2022 | 11:49

    Мислим да ће СПС бити изненађење ових избора,али непријатно.

  • Komuna

    29. januar 2022 | 11:30

    A Dacic ako ne predje cenzus sta onda ponavljaju se izbori

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA