≫ 

Selaković razgovarao sa šefom diplomatije Burundija: U fokusu produbljivanje bilateralne saradnje dve države

Selaković je istakao da je produbljivanje bilateralne saradnje sa državama afričkog kontinenta jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i da naša zemlja ima želju da intenzivira odnose sa Burundijem

  • 7
Nikola Selaković

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas telefonom sa ministrom inostranih poslova Republike Burundi Albertom Šingirom.

Selaković je istakao da je produbljivanje bilateralne saradnje sa državama afričkog kontinenta jedan od spoljnopolitičkih prioriteta Srbije i da naša zemlja ima želju da intenzivira odnose sa Burundijem.

Podsetivši da Srbija i Burundi ove godine obeležavaju 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa, Selaković je istakao da "smo otvoreni za razmenu poseta na visokom i najvišem nivou" i pozvao ministra Šingira da ove godine poseti Srbiju.

Šef srpske diplomatije naveo je da sa naše strane postoji zainteresovanost za unapređenje bilateralne saradnje u različitim oblastima poput trgovine, odbrane i bezbednosti, obrazovanja i sporta.

Srbija, kako je dodao, želi da razvija i proširuje ekonomske odnose sa Burundijem, što uključuje i povećanje trgovinske razmene, a sa naše strane postoji i veliko interesovanje za razvoj poljoprivredne saradnje.

Posebnu zahvalnost Selaković je izrazio zbog podrške Burundija teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Prema njegovim rečima, uzajamna podrška u međunarodnim organizacijama u pitanjima od nacionalnog interesa dokaz je prijateljstva dve države i čvrsta osnova za dalje unapređenje saradnje na bilateralnom nivou.

Sagovornici su razmenili i informacije o epidemiološkoj situaciji, a ministar Selaković je i ovom prilikom Burundiju ponudio pomoć u antikovid vakcinama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko

    29. januar 2022 | 12:44

    sa Burundijem ??. jel' ima nesto nize ??

  • ANTE BAN

    29. januar 2022 | 19:23

    VRLO DOBRO i POZITIVNO! Burundi je- NAJZNAČAJNIJA, NAJRAZVIJENIJA i NAJVEĆA država u Africi!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA