Obradović: Dačić da zakaže konstitutivnu sednicu Skupštine Srbije

"Apsolutno je nedopustivo da u Srbiji ne funkcioniše najvažnija državna institucija"

  • 1
Dveri i Zavetnici konferencija za novinare Foto: ATA Images

Nakon što sutra bude okončano ponovljeno glasanje na još jednom biračkom mestu i proglašeni konačni rezultati republičkih izbora, predsednik Narodne skupštine u starom sazivu Ivica Dačić treba hitno da zakaže konstitutivnu sednicu Narodne skupštine, rekao je lider Dveri Boško Obradović.

- Apsolutno je nedopustivo da u Srbiji ne funkcioniše najvažnija državna institucija - Narodna skupština. Živimo u veoma složenom geopolitičkom vremenu kada naša država trpi ogromne spoljne pritiske da uvede sankcije Ruskoj Federaciji - rekao je Obradović, saopšteno je iz Dveri.

Kako se navodi, Obradović je rekao da Srbi na Kosovu i Metohiji svakodnevno doživljavaju progon i maltretiranje od strane separatističkih vlasti u Prištini, te da ništa bolja nije situacija sa kojom se srpski narod suočava u Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

- Sve su to izazovi na koje ne može da odgovori Vlada u tehničkom mandatu, niti o njima samostalno može da odlučuje jedan čovek, pa makar on bio i predsednik Srbije. Sve ove i brojne druge teme hitno moraju biti stavljene na dnevni red Narodne skupštine - kazao je Obradović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Avala

    27. april 2022 | 20:40

    Gospodine Obradovicu polako se klupce odmotava,Rusija dobija Donbas i Luganski i zabada noz u ledja Srbiji.Sve novine objavljuju ovu vest,a ja sam to rekao cim je poceo rat u Ukrajini.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA