≫ 

Petković u Briselu kritikovao aplikaciju Pristine za Savet Evrope

Posrednici će se od 11 časova sastati sa delegacijom Prištine, na čijem čelu se nalazi Besnik Bisljimi

  • 0
Petar Petković Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković sastao se u Briselu sa specijalni predstavnikom EU za dijalog Beorada i Prištine Miroislavom Lajčkom u okviru nove runde dijaloga na nivou glavnih pregovarača.

Petkoviću i Lajčku pridružiće se naknadno i eksperti delegacije Beograda, a iz EU je najavljeno da će se danšnji razgovori fokusirati na pitanja trajnog rešenja za registrske tablice, eneregtiku i nestale osobe.

Nakon sastanka sa delegacijom Beograda, EU posrednici će se od 11 časova sastati sa delegacijom Prištine, na čijem čelu se nalazi Besnik Bisljimi.

Od rezulatata bilateralnih razgovora delegacija Beograda i Prištine sa EU posednicima u dijalogu zavisiće održaavnje trilateralnog satanka koji bi mogao da počne poslepodne u zgradi Evropske službe za spoljne poslove u Briselu.

Petković u Briselu kritikovao aplikaciju Pristine za Savet Evrope

Delegacija Beograda koju vodi direktor Kancelarije za KiM Petar Petković završila je prvu rundu razgovora sa specijalnim predstavnikom EU Miroslavom Lajčakom u okviru danšnjeg dijaloga Beograda i Prištine na nivou glavnih pregovaraca.

Bilateralni razgovori predstavnika Beograda i specijalnog predstavnika EU trajali su više od tri sata u zgradi Evropske službe za spolju politiku u Briselu, a na dnevnom redu su bile registarske tablice, energetika, pitanje nestalih, kao i formiranje Zajednice srpskih opština, na čemu je ponovo insistirao Beograd.

Kako Tanjug saznaje, Petković je iskoristio ovu priliku da oštro kritikuje jučerašnji jednostrani i protivpravni akt Prištine koja je podnela zahtev za članstvo u SE čime je, prema rečima Petkovića, direktno udarila i na Briselski i Vašingtonski sporazum.

Nakon prve runde razgovora sa delegacijom Beograda Lajčk odvojeno razgovara sa predstavnicima Prištine, a u odnosu na ishod tih razgovora i spremnosti Prištine zavisi da li će popodne doći i do trilatetalnog sastanka.

Iz delegacije Beograda tim povodom poručuju da su spremni za sve formate razgovora.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA