Sastanak ministra Stefanovića sa komandantom EU operacije ALTEA

Srbija čvrsto ostaje na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih međunarodno priznatih država - kaže Stefanović

  • 0
Aleksandar Vučić o Kristina Lambret Foto: Nikola Tomić

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas u Beogradu sa komandantom EU operacije ALTEA general-potpukovnikom Brisom Udeom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj i bezbednosnoj situaciji u regionu.

Stefanović je istakao da je Srbija čvrsto opredeljena za konstruktivan i suštinski dijalog koji smatra osnovnim mehanizmom za prevazilaženje problema.

- Srbija čvrsto ostaje na poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta svih međunarodno priznatih država i očekuje isto od međunarodne zajednice - naveo je ministar.

On je podsetio da Srbija predano i vidljivo u praksi gradi mostove saradnje sa svim susednim državama usmerene na razvoj regiona i da predstavlja snažan faktor očuvanja mira i stabilnosti, što namerava i da ostane.

Ministar je istakao i da pozdravljamo sve napore međunarodne zajednice u očuvanju istog.

General-potpukovnik Ude upoznao je Stefanovića sa planovima jačanja snaga EUFOR u operaciji Altea u Bosni i Hercegovini u svetlu međunarodne bezbednosne situacije i istakao da su članice Unije, kao meru predostrožnosti, udvostručile prisustvo na terenu.

On je ukazao da Evropska unija želi da operaciju prilagodi aktuelnim promenama u međunarodnom kontekstu i pokaže čvrstu posvećenost očuvanju mira i stabilnosti u regionu.

Sastanak ministra Stefanovića i generala Udea bio je prilika i za sagledavanje doprinosa Republike Srbije Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici, misijama i operacijama EU, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA