≫ 

Mišel: Ulazak Srbije u EU od ključnog značaja za zajedničku budućnost

Srbija napravila veliki korak otvaranjem dodatnih poglavlja - rekao Šarl Mišel

  • 6
NT park - Šarl Mišel u Beogradu Aleksandar Vučić Printskrin: Tanjug/News Agency official

Proces pristupanja Evropskoj uniji je od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost Srbije i Unije, izjavio je danas u Beogradu predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel i naveo da je Srbija napravila veliki korak otvaranjem dodatnih poglavlja što je, kako je istakao, ''znak poverenja''.

- Uveren sam da ćemo danas preduzeti korake u pravom smeru zato što osećamo da postoji nešto veće od nas - poručio je Mišel nakon obilaska Naučno-tehnološkog parka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabiće, a gde je potpisan ugovor o zajedničkoj saradnji Srbije i EU.

Mišel je kazao da su zajednički principi i vrednosti na kojima se zasniva EU sloboda, vladavina prava i prosperitet, ali da se danas govori o sigurnosti i stabilnosti.

- To je ono što je za nas dovedeno u pitanje, a ako zajedno radimo i idemo u istom smeru imaćemo i istu zajedničku budućnost - kazao je Mišel.

Naglasio je da Srbija nije samo partner već i prijatelj EU i izrazio je zadovoljstvo što je ponovo u Srbiji i što ima priliku da poseti Naučno-tehnološki park i srpske firme koje su, kako je istakao, deo zajedničke budućnosti EU i Srbije.

- Ovde sam ne samo da bih posetio srpske firme već zato što srpske firme jesu deo naše zajedničke budućnosti, i zbog mogućnost da dalje radimo zajedno, da ubrzamo proces evrointegacija i da granatujemo bolju budućnost svuda na evropskom kontinentu -  rekao je Mišel.

Dodao je da postoji želja i pokaže i lična volja da se napravi važan korak u tom pravcu ističući da je proces pristupanja od fundamentalnog značaja za zajedničku budućnost EU i Srbije.

Video: Vučić sa ambasadorima Kvinte i šefom delegacije EU

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    19. maj 2022 | 17:09

    To su nam obećali i nakon 5.oktobra i ništa, sad nam obećavaju samo da uvedemo sankcije Rusiji, a sada hoće i da Srbija i Kosovo kao nezavisne države uđu u EU....

  • Ruzica

    19. maj 2022 | 18:46

    Pa kada je Srbija od kljucnog znacaja, onda nam gospodine Misel vratite Kosovo i primite nas odmah u EU, a ne u dvoriste iz koga cemo podrzavati vasu geopolitiku. Nema nicije geopolitike u Srbiji sem nase jer smo nezavisna zemlja.

  • Nikola

    19. maj 2022 | 17:04

    "Uveren sam da ćemo danas preduzeti korake u pravom smeru zato što osećamo da postoji nešto *veće od nas*". Putin?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA