Ðurić: Kurti priča o demokratiji, a brani Srbima da glasaju

- Javno se odričete i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma na koje su se vaše institucije obavezale, pa ipak vi govorite o principima, o miru, a iznova i iznova demonstrirate tvrdoglavost prema našoj zajednici na Kosovu - napisao je Ðurić na Tviteru

  • 4
Aljbin Kurti, marko Đurić

Foto: Tanjug/AP, Sava Radovanović

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić poručio je Aljbinu Kurtiju da u potrazi za autokoratama ne gleda dalje od sopstvenog odraza u ogledalu.

Ðurić je, naime, komentarišući izjavu kosovskog premijera "da demokratije poput SAD i Kosova moraju zajedno da se drže protiv autokrata poput ruskog i srpskog predsednika", primetio da Kurti govori o demokratiji, a istovremeno zabranjuje Srbima na KiM da glasaju na izborima, što je, dodaje, protivno direktnim zahtevima SAD, EU i OEBS.

- Javno se odričete i Briselskog i Vašingtonskog sporazuma na koje su se vaše institucije obavezale, pa ipak, vi govorite o principima, o miru, a iznova i iznova demonstrirate tvrdoglavost prema našoj zajednici na Kosovu - napisao je Ðurić na Tviteru i poručio Kurtiju da u potrazi za autokratama ne traži dalje od sopstvenog odraza u ogledalu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA