U Velikom Trnovcu novo glasanje 27. maja: Vučić gotovo izvesno polaže zakletvu pred starim sazivom

Ovo će biti treće glasanje u Velikom Trnovcu

  • 0
Polaganje zakletve 2017 Aleksandar Vučić Printskrin: RTS

Republička izborna komisija (RIK) donela je danas rešenje da se izbori za narodne poslanike na glasačkom mestu broj šest u Velikom Trnovcu, u opštini Bujanovac, održe u petak, 27. maja, a budući da posle glasanja teku novi rokovi za žalbe gotovo je izvesno da će predsednik Aleksandar Vučić zakletvu polagati pred starim sazivom parlamenta.

Ovo će biti treće glasanje u Velikom Trnovcu posle parlamentarnih izbora 3. aprila, a drugo poništeno bilo je 28. aprila.

Upravni sud je odlučujući o žalbi Koalicije Albanaca doline na rešenje RIK-a od 9. maja, 18. maja doneo presudu kojom se ova žalba odbija čime su se stekli uslovi za ponovno glasanje.

Za ove izbore štampaće se 1.089 glasačkih listića.

Očekuje se da će Vučić zakletvu položiti 31. maja i to pred poslanicima kojima je potvrđen mandat 2020. godine.

Inauguraciona svečanost pre pet godina, tačnije 24. juna, održana je u Palati Srbija, a sada bi, ukoliko je bude bilo, kako je to predsednik ranije najavio, trebalo da bude održana van Beograda, i to u Smederevu, u kući Miloša Obrenovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA