≫ 

Vučić na samitu Otvoreni Balkan: "Očekuje se nastavak razgovora po pitanju deklaracije o nestalim osobama"

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, uživo se uključio iz Ohrida gde prisustvuje samitu Otvoreni Balkan

  • 10

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Ohrid gde počinje dvodnevni samit regionalne inicijative Otvoreni Balkan odakle se obratio građanima Srbije.

- Razgovarali smo o svim temama koje su važne za javnost u Srbiji i regionu, predstojećem samitu 23. gde sam dobio dodatni poziv od Borelja da prisustvujem, narednih dana očekuje se nastavak razgovora po pitanju deklaracije o nestalim osobama sa Prištinom i o evropskom putu Srbije, kao i svim neophodnim reformama - rekao je Vučić.

Predsednik je naglasio da je Otvoreni Balkan "najbolja inicijativa koju smo imali decenijama".

- Otvoreni Balkan je najbolja inicijativa koju smo imali decenijama. Za razliku od drugih nemam nameru da se pravdam da li će neko da se priključi ili ne, ko hoće - hoće, ko ne, ne. Imamo značajna povećanja trgovinske razmene. Gledaćemo da tokom turističke sezone olakšamo, da se ljudi ne bune - dodao je.

Podsetimo, osim Vučića, kako je najavljeno, samitu će prisustvovati premijeri Severne Makedonije i Albanije Dimitar Kovačevski i Edi Rama, kao i zvaničnici Crne Gore i BiH.

Na samitu bi trebalo da bude potpisano više sporazuma i memoranduma o saradnji u oblasti visokog obrazovanja, turizma, kulture i poreskih službi.

Crnogorski premijer Dritan Abazović, koji je podržao inicijativu Otvoreni Balkan biće gost samita i prisustvovaće, kako je najavio, u ulozi posmatrača. U ulozi gosta na samitu biće i predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Samit će početi oko 18 sati, u hotelu Metropol u Ohridu, sastankom lidera zemalja Otvorenog Balkana sa ministrima poljoprivrede, a zatim će uslediti radna večera lidera Otvorenog Balkana.

Video: Vučić: Kina daleko više proizvoda unosi u Srbiju nego Rusija, ali niko to ne primećuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitar

    7. jun 2022 | 20:14

    Super je što naš predsednik sarađuje sa tako jakim državama.

  • Kosta

    7. jun 2022 | 19:41

    Neverovatna je činjenica, da nikad nisu bili gori odnosi između Srbije i CG, nego za vreme Krivokapića. Zakon protiv negiranja genocida, ni Milo nije hteo da donese. Sad Abazović, prisustvuje samitu za Otvoreni Balkan, takođe spremniji je saradnju sa SPC. Čiji je igrač taj Krivokapić?

  • 🎶

    7. jun 2022 | 19:51

    Da li je Severna Makedonija dobila blagoslov od svih članica mini šengena da Lavrovu zabrani prelet?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA