Vučić sa ministrom iz Saudijske Arabije o razvoju saradnje

Vučić je izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu

  • 3
Aleksandar Vučić  ministar  S.Arabije o razvoju saradnje Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra turizma Kraljevine Saudijske Arabije i predsedavajućeg Saudijskom fondu za razvoj Ahmeda Bin Akila el Hatiba sa kojim je razgovarao o unapređenju bilateralnih odnosa i jačanju ekonomske saradnje.

Sagovornici su se tokom sastanka saglasili da treba iskoristiti potencijale za unapređenje saradnje, a predsednik Vučić je pozvao investitore iz Saudijske Arabije da više ulažu u Srbiji i sarađuju sa srpskim privrednicima.

Vučić i ministar El Hatib su razgovarali o konkretnim projektima u oblasti turizma, saobraćaja i energetike, kao i o stvaranju uslova za lakše povezivanje dve zemlje i njenih građana i poslovnih ljudi, što podrazumeva i jačanje pravnog okvira saradnje.

Predsednik Vučić je takođe izrazio nadu da će Saudijska Arabija u što skorijem roku otvoriti diplomatsko predstavništvo u Beogradu i time dodatno intenzivirati sve vidove dalje saradnje.

Ministar El Hatib je Vučiću preneo pozdrava saudijskog kralja Salmana i prestolonaslednika Muhameda bin Salmana, kojima je uputio poziv da posete našu zemlju.

Dvojica sagovornika su razgovarali i o aktuelnim globalnim političkim i ekonomskim pitanjima, saopštila je Služba za saradnju s medijima predsednika republike.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA