Vesić: Srbiji je što pre potrebna Vlada, koja će spremno dočekati zimu

Nemojte misliti kako je dojava od juče bila slučajna, naprosto sve se radi kako Srbija ne bi dobila Vladu - ocenio je Vesić

  • 3
Goran Vesić Foto: Telegraf

Danas je član Predsedništva Srpske napredne stranke, Goran Vesić, gostujući u jutarnjem programu Kurir televizije, komentarisao jučerašnja dešavanja u vezi sa ne održanim izborima u Velikom Trnovcu.

- Ovo što se dešava u Velikom Trnovcu posledica je promene izbornih zakona, koji su menjani na zahtev opozicije. I posledica toga jesu produženi rokovi i izbori koji mogu da traju u nedogled. Tenzija u Velikom Trnovcu je ovolika zbog jednog poslaničkog mesta za albansku nacionalnu manjinu. I ako ja lično mislim da svaka nacionalna manjina treba da ima svog predstavnika u Skupštini, ali o tome odlučuju birači - rekao je Vesić.

Vesić je naglasio i kako ova cela situacija utiče na formiranje Vlade Srbije i sprečava da se Vlada spremi u svom punom kapacitetu za zimu, koja ni malo neće biti laka.

- Nemojte misliti kako je dojava od juče bila slučajna, naprosto sve se radi kako Srbija ne bi dobila Vladu. Predsednik Vučić je rekao da je nama neophodno da imamo Vladu kako bi se što bolje pripremili za zimu. Potrebno je obezbediti i energente i hranu, koje hvala Bogu već imamo u velikim količinama. Rat u Ukrajini kako sad stoje stvari se neće završiti skoro, tako da Evropu čeka jedna od najtežih zima posle Drugog svetskog rata - zaključio je Vesić.

On je dodao da bez obzira koliko mi budemo spremni na celu situaciju, prosto smo deo Evrope i sve što se dešava u Evropi utiče i na nas.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan je

    24. jun 2022 | 12:22

    Znači, dosta je bio "kalif umesto kalifa". Sada bi da bude "iznogud".

  • Ja

    24. jun 2022 | 12:38

    Jedan dan čitamo "Imamo dovoljno svega. Imaćemo i za zimu.." Drugi dan biće teška zima, nećemo imati... " i tako u krug. Ljudi dogovorite se. Hoćemo li imati ili ne???

  • Ratnik

    24. jun 2022 | 12:44

    Vesic ce biti premijer

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA