Milićević o izborima u Velikom Trnovcu: SPS poštuje zakon i procedure

Silom i pritiscima svakako ne možete doći do poslaničkog mandata

  • 0
Aleksandar Martinović Foto: ATA Images

Predsednik poslaničke grupe Socijalističke partije Srbije Ðorđe Milićević saopštio je danas povodom, kako je naveo, malicioznih napada na SPS u kontekstu ponavljanja parlamentarnih izbora na jednom biračkom mestu u Velikom Trnovcu, da se ta partija kao državotvorna stranka uvek zalagala za poštovanje Ustava i zakona.

- Kada su u pitanju aktuelni izbori, prihvatili smo i poštovali zakon i sve procedure koje su dogovorene tokom međustranačkog dijaloga sa evroparlamentarcima - naveo je Milićević u saopštenju.

- Naravno da su i Albanci iz Velikog Trnovca građani Srbije i dobro je što se ovo konačno čuje upravo od predsednika Nacionalnog veća Albanaca. Samo, kada to kažete, treba se pitati da li su se i vaši dosadašnji predstavnici u Narodnoj skupštini tako ponašali, i da li su poštovali zakletvu koju smo svi kao narodni poslanici položili - saopštio je Milićević.

Prema njegovim navodima, "nasilje, pretnja i arogancija nikada nisu, niti će biti, svojstvene Socijalističkoj partiji Srbije, a svako ko je počinio krivično delo treba da snosi sankcije bez obzira na nacionalnu pripadnost".

- Silom i pritiscima svakako ne možete doći do poslaničkog mandata, već samo kroz demokratske i fer izbore i utvrđene izborne procedure - navedeno je u saopštenju SPS-a.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA