≫ 

Vučić: Sve zavisi od geopolitičke situacije

Vučić odgovarao na pitanje da li se slaže sa ministarkom Joksimović u vezi sa članstvom u EU

  • 6
Kruševac aerodrom  Rosulje Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se u Briselu videlo da kada je geopolitički interes EU u pitanju može da se dobije status kandidata i da ništa nije urađeno u smislu pripreme za članstvo.

Vučić je, na pitanje da li se slaže sa ministarkom Jadrankom Joksimović da bi Srbija mogla za pet do sedam godina biti članica EU, kazao da je on realista, ali da ministarka dobro zna odnose u Uniji.

- To zavisi od političke i geopolitičke situacije. Videlo se sada da možete dobiti status kandidata da u smislu pripreme niste ništa uradili, kada je u geopolitičkom interesu EU, a da oni koji su mnogo više učinili kao Severna Makedonija, Albanija i BiH nisu dobili ništa - objasnio je on.

Vučić je kazao da je nije takav optimista kao ministarka, i da se najviše uzda u sopstvene snage.

- Naš evropski put moramo da nastavimo. Moramo da se uzdamo najviše u naše snage. Pokazali smo da možemo svojim radom, opstajući i ostajući na evropskom putu, čuvajući tradicionalna prijateljstva, da zemlju menjammo do neprepoznatiljivosti - rekao je on.

Vučić je kao primere naveo aerodrom Rosulju, koji niko nije ni sanjao, a koji snaži našu infrastrukturu, i koji i kao autoputevi menjaju potpuno sliku Srbije.

Preneo je da su mu piloti rekli da bi bilo dobro da aerodrom otvorimo i na jugu i zapadu zemlje.

- Kako će da izgleda Srbija za dve godine kada budete imali autoput do Pozege, Kraljeva, Kruševca, gradićemo Dunavsku magistralu, spojiti Kuzmin sa Sremskom Račom, graditi autoput Beograd-Zrenjanin, Beograd-Vršac, obilaznica oko Beograda, ne mogu ni svega da se setim... Srbija izgleda drugačije, i možemo sve svojim snagama- poručio je on.

Vučić je istakao da je važno da verujemo u sebe i da ne mislimo da će neko drugi da nam pokloni nešto.

- Moramo da podigemo veru u sebe - naglasio je on.

Video: Vučić obilazi Moravski koridor: Autoput do Kruševca do Nove Godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    26. jun 2022 | 17:36

    Članstvo u EU će sigurno biti i zavisi od Srbije jer je njen interes.

  • Boban

    26. jun 2022 | 18:08

    Kad su zapoceti pregovori sa eu ja sam bio mladic 20 godina a kad Srbija bude primljena u eu mislim da ce mi trebati staka i pelene koliko ce to skoro biti.....

  • Nes

    26. jun 2022 | 17:46

    Od članstva nema ništa, niti će biti, a naročito Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA