Vučić: Srbija i Crna Gora imaće veliki napredak u odnosima

Abazović pozvao Vučića da poseti Crnu Goru, i građane na letovanje

  • 1

Predsednik Srbije Aleksndar Vučić rekao je danas da je sa premijerom Crne Gore Dritanom Abazovićem imao dobre i korisne razgovore o različitim pitanjima i izrazio uverenje da će

Srbija i Crna Gora izgraditi veliki napredak u budućim međusobnim odnosima.

Vučić koji je u vili Bokeljka ugostio na ručku crnogorskog premijera rekao je posle susreta da je Abazović dobrodošao u Beograd i da je ovo početak jedne uspešne saradnje.

- Govorili smo o našim političkim i bilateralnim odnosima, ekonomskoj saradanji, investicijama, ulaganjima. Govorili smo o poljoprivredi, snabdevanju hranom, energetskim bilansima i kako da je jedni drugima pomognemo na jesen i predstojeću zimu - rekao je Vučić.

On je istakao da su razgovarali i o važnim političkim pitanjima.

- Čini mi se da smo neka velika politička pitanja, koja su nas nekada razdvajala, a o kojima smo danas govorili, uspeli na konkretan način i da razrešimo - rekao je Vučić.

On je zahvalio Abazoviću na poseti i ocenio da je ovo početak uspešne saradnje kroz dobro upoznavanje ministara obe vlade i da time moze da dođe do još bolje i konkretnije saradnje u budućnosti.

- Verujem da ćemo izgraditi veliki napredak u odnosima - poručio je Vučić.

Abazović pozvao Vučića da poseti Crnu Goru i građane na letovanje

Video: Abazović pozvao Vučića: Dobrodošli ste u bratsku Crnu Goru! Nema pitanja koje ne možemo rešiti

Crnogorski premijer Dritan Abazović pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića da poseti tu zemlju, kao i građane Srbije da letuju u Crnoj Gori.

- Više ste nego dobrodošli u svoju bratsku Crnu Goru - poručio je Abazović posle susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zahvalio je Vučiću na, kako je rekao, toploj, dobrodošlici i kontruktivnom sastanku, na kome je najviše reči bilo o reginalnoj saradnji.

- Verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje dve zemlje, a naročito kada je u pitanju infrastruktura i nadolazeća kriza. Mislim da smo neka pitanja već zaokružili jutros na sastanku i potvrdili sa predsednikom - rekao je Abazović.

Kaže da je na njegov upit predsednik Vučić uspeo da reši još jedno važno pitanje značajno za građana CG, a naročito za poslanike u crnogorskoj skupštini.

Vučić je, preneo je Abazović, zamolio ministra unutrašnjih poslova da se izmeni dosadašnja praksa, koja je postojala zbog različitih stvari i da će od 1. jula svi građani CG, među kojima su i političari, poslanici, predstavnici vlade moći, kako to i dolikuje, da ulaze u Srbiju bez ikakvih restrikcija.

Abazović je istakao da je i to pitanje rešeno u dobrom duhu, kao i da i ostala pitanja mogu da se realizuju.

Video: Abazović posle razgovora s Anom Brnabić: Došli smo da rešavamo pitanja koja se mogu rešiti danas

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ISTINA

    30. jun 2022 | 11:07

    Tesko je pogledati istini u oci. Narod Srbije ce prihvatiti ponovo Crnogorce kada povuku priznanje Kosova i ukine odluku o Srebrenici. Bez toga strogo poslovna saradnja isto kao sa Bangladesom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA