≫ 

Izbori u Velikom Trnovcu: Prema nezvaničnim rezultatima Kamberi se izborio za poslaničko mesto

Koaliciji Albanaca doline 698 glasova od ukupno 725 izašlih birača

  • 3
Šaip Kamberi, Saip Kamberi Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prema prvim podacima opštinske izborne komisije u Bujanovcu, na biračkom mestu 6 u Velikom Trnovcu 698 glasova dobila je Koalicija Albanaca doline.

Prema prvim podacima, na po peti put održanim izborima u Velikom Trnovcu, selu nadomak Bujanovca, Socijalistička partija Srbije osvojila je osam glasova, a slede liste koalicije NADA i Alternative za promene koje su osvojile po dva glasa i lista Srpske napredne stranke koja je dobila 1 glas, prenosi RTS.

Na biračkom mestu u Osnovnoj školi "Muharem Kadriu" u Velikom Trnovcu izbori za narodne poslanike održani su peti put od 3. aprila i od tih rezultata zavisi da li će Koalicija Albanaca doline imati predstavnika u novom sazivu Skupštine Srbije, kao i kada će biti saopšteni konačni rezultati parlamentarnih izbora.

Prema ovim, za sada nezvaničnim rezultatima, Koalicija Albanaca doline imaće jednog poslanika.

Nakon zatvaranja birališta teče rok za prigovore i žalbe od 72 sata.

Na izbore je izašlo 725 glasača od 1.089 birača sa pravom glasa odnosno 66,6 odsto što je više nego na prethodno održanom glasanju 27. maja kada je glasalo 56,7 odsto birača.

Glasanje je proteklo uglavnom u skladu sa procedurama.

Na tom biračkom mestu izbori su poništavani tri puta po prigovorima Koalicije Albanaca doline i SPS, a glasanje 23. juna, što je bio četvrti put, nije održano zbog neslaganja članova biračkog odbora, da bi potom stigla i dojava o bombi.

Od ponovljenih izbora na ovom biračkom mestu zavisi kada će biti proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora održanih 3. aprila.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA