≫ 

Ponoš predstavio organizaciju "Srbija centar": Pogledajte ko je sve u njegovom timu

Među članovima Ponoševe organizacije su privrednik Zoran Drakulić, bivši ambsadori Lopandić, Božinović, Kurjak...

  • 4
Zdravko Ponoš Foto: Telegraf

Bivši predsednički kandidat dela opozicije i predsednik novoformiranog pokreta "Srbija centar - srce" Zdravko Ponoš predstavio je danas članove i ciljeve tog pokreta, među kojima je članstvo u Evropskoj uniji.

Ponoš je na konferenciji za novinare, predstavljajući program, rekao da je prvi korak ka uspostavljanju Srbije kao "normalne" države uklanjanje SNS-a sa vlasti".

- To je prvi i neophodan korak. A kakva je normalna Srbija? Verujem da je to Srbija koja ne odudara od ostalih zemalja u EU kao što su Češka, Slovačka, niti po standardu, niti po bezbednosti. To nije nedostižno - rekao je Ponoš.

On je istakao da se SRCE zalaže za ulazak Srbije u EU, za saradnju opozicije i da različitosti budu povod za dijalog, a ne za podele i sukobe.

- Neophodan nam je širok front bar za izborne uslove. Ne želimo da kritika bude paušalna već argumentovanaa, a nudićemo i rešenja - rekao je Ponoš.

Ponoš je naveo da su glasači opozicije posle izbora 3. aprila bili nezadovoljni i rezultatom i odnosima unutar opozicije.

Zdravko Ponoš Foto: Telegraf

Konstatovao je da je on kao predsednički kandidat dobio 18 odsto podrške birača i da nije tražio ništa zauzvrat osim jedinstva liste koja ga predlaže.

- Dao sam sve od sebe da postignemo uspeh...Opozicione stranke su dobile mandate, neko pet, neko 10, neko 15, a postavlja se pitanje šta su dobili glasači. Ja mogu da kažem da su dobili ozbiljan broj predstavnika u skupštini ali koji će predstavljati svoje stranke jer nam je takav izborni sistem - rekao je Ponoš.

Ponoš je kritikovao spoljnu politiku koju vodi vlast, navodeći da je njegov spoljnopolitički tim vrlo reprezentativan i sastavljan od bivših ambasadora, a među njima su Duško Lopandić, Milovan Božinović, Dušan Crnogorčević, Mihajlo Brkić, Jelica Kurjak...

U Ponoševom pokretu su i privrednik Zoran Drakulić, Dragan Delić infektolog, Slobodan Cvejić (nekadašnji član REM-a), Bogdan Stojanović sa Instituta za međunarodnu politiku i privredu, Dijana Vukomanović sa Instituta za društvene nauke.

Na pitanje o uvođenju sankcija protiv Rusije, Ponoš je podsetio na raniju izjavu (da se zalaže da se uvede deo sankcija Rusiji) i kako je rekao, treba da se biraju koraci koji omogućavaju Srbiji da prođe manje loše.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikolas

    6. jul 2022 | 13:09

    SRAMOTNO JE STO JE PONOS NA SLOBODI U ZEMLJI SRBIJI!!!

  • Dend

    6. jul 2022 | 16:52

    Koja strana služba forsira gospodina Ponoša ?

  • Dend

    6. jul 2022 | 16:29

    Ko god ima para, nema veze poreklo, taj kupuje "stranku" i ulazi u političku utakmicu gde je "el'dorado" bogaćenje na račun građana Srbije ili da sačuva veoma sumnjiv stečeni kapital ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA