Vučić pozvao Severnu Makedoniju da razmisli o francuskom predlogu

Vučić je kazao da Severna Makedonija treba da vodi svoju zemlju napred, da je dobro biti na evropskom putu

  • 1
Makedonija Skoplje Foto: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u intervjuu televiziji Sitel, povodom francuskog predloga za rešavanje spora sa Bugarskom, da Severna Makedonija ne treba da odbaci evropski predlog pre nego što dobro razmisli o nacionalnim interesima.

Vučić je kazao da Severna Makedonija treba da vodi svoju zemlju napred, da je dobro biti na evropskom putu i otvarati mogućnosti za privlačenje investicija, prenosi agencija MIA.

- Sta je za vas alternativa? Pitaće Bugare za nešto, pitaće druge za nesto drugo. Uvek će se naći nešto. Ali gurajte svoju zemlju napred. Na kraju krajeva, da li će neko otvoriti klaster više ili klaster manje nije suštinsko pitanje, nije ni najvažnije. Ali dobro je biti na evropskom putu, dobro je otvoriti mogućnosti za privlačenje investicija. To je važno, to je dobro -  rekao je Vučić.

Kako prenosi MIA, Vučić je za Sitel rekao i da smatra da, iako postoje prepreke na evropskom putu, one treba da se rešavaju i uklanjaju jedna po jedna.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    7. jul 2022 | 10:18

    Treba ukloniti eu prepreku a ne prepreke da bi se islo u eu put nu provaliju. Njihova politika je otmi, uceni, zavadi, napadni, jeftina radna snaga, kupi posto zasto itd. Inace crkni magare dok trava naraste ili obecanje ludom radovanje. Za ovih 20 godina od kako nam obecavaju propalu eu dosad bi i slep progledao da je eu zainteresovana samo za otimanje Kosova Srbiji i da nju narod Srbije ne zanima sto je pokazala i 1999 godine kada su izvrsili nato agresiju na nas da bi pomogli uck sipcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA