Dveri traže da se utvrde posledice kolapsa informacionog sistema Republičkog geodetskog zavoda i EPS-a

Prve inicijative za formiranje anketnih odbora

  • 3
Boško Obradović Foto: Nikola Tomić

Poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok uputila je zahtev predsedniku Narodne skupštine Republike Srbije za formiranje anketnog odbora radi utvrđivanja činjenica i štete nastale kolapsom informacionog sistema Republičkog geodetskog zavoda i stanja u Elektroprivredi Srbije, kao i utvrđivanja odgovornosti nadležnih državnih organa i pojedinaca.

Ovim povodom, poslanička grupa Srpski pokret Dveri - Patriotski blok saopštila je da infrastruktura i podaci Republičkog geodetskog zavoda predstavljaju imovinu od izuzetnog značaja, te da eventualne zloupotrebe mogu dovesti do nesagledivih posledica.

To su, kako navode, "građani i osetili".

- Nakon ogromnih ulaganja u opremu i softver, navodni banalni napadi sa Sejšela potpuno su paralisali sistem koji i danas nije u potpunosti funkcionalan. Građani prijavljuju iznenadne pojave hipoteka na imovini, potom i nemogućnost da vide svoje imovinu i razne druge greške - piše u saopštenju.

U vezi sa EPS-om, ova poslanička grupa smatra da je neophodno utvrditi kako je došlo do havarije i zašto se pojavio manjak uglja i korišćenje blata, i ko je u vreme najveće energetske krize doveo do toga da uvozimo struju.

- Neophodno je i sagledati stanje u EPS, broj zaposlenih, zakonitost upravljanja i utvrditi mere za hitnu konsolidaciju sistema pred zimu - piše u saopštenju.

Navode da će po svim važnim pitanjima reagovati i insistirati da se sazna istina, a da se odgovorni procesuiraju.

- Godine lošeg upravljanja, korupcije i lažnih diploma neće i ne mogu plaćati građani već oni koji su uspostavili sistem korupcije i nesposobnih partijskih kadrova - dodaju u saopštenju.

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ortodox RS

    3. avgust 2022 | 16:39

    Odmah pametolog poceo pametovati.

  • Vasa

    3. avgust 2022 | 16:43

    Pa ko mu brani? Neka ispituje sve što ga interesuje ionako drugi posao nema.

  • Rile

    4. avgust 2022 | 06:17

    I moja baba to trazi, jedino sto za to ne dobija platu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA