≫ 

Eskobar jasnog stava: "Moraju da započnu razgovori o formiranju Zajednice srpskih opština"

On je ponovio da je stav SAD da ranije postignuti sporazumi treba da se impelmentiraju uključujući i formiranje ZSO

  • 10
VUCIC EKSOBAR SASTANAK Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Specijalni predstavnik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je danas u onlajn konferenciji za medije u regionu da SAD očekuje primenu svih ranije potpisanih sporazuma između Beograda i Prištine i da na predstojećem sastanku Beograda i Prištine 18. avgusta u Briselu tema bude i formiranje Zajednice srpskih opština.

- Moraju da se započnu razgovori o formiranju ZSO, kao što je to rekao američki državni sekretar Entoni Blinken rekao Aljbinu Kurtiju tokom njegove nedavne posete Vašingtonu - rekao je Eskobar, prenosi Tanjug.

On je ponovio da je stav SAD da ranije postignuti sporazumi treba da se impelmentiraju uključujući i formiranje ZSO.

- Tako da želimo da vidimo diskusiju na tu temu kada se dve strane sastanu - istakao je Eskobar odgovarajući na pitanje medija iz Srbije da li SAD ima mehanizam kojima bi mogao da natera Prištinu da primeni dogovor o formiranju ZSO.

Nadam se da će posle ovog sastanka doći do pomaka u primeni ovog kao i sporazuma o nestalima i enegetici, dodao je Eskobar.

Kazao je da SAD budućnost Srbije i tzv. Kosova vidi u EU i da u tom smislu podržavaju napore EU da olakšava dijalog dve strane.

Video: Na severu KiM bilbordi Dobro došli u ZSO

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hm

    5. avgust 2022 | 16:31

    Ne vjerujem ti ni jednu rijec.

  • Neso

    5. avgust 2022 | 17:37

    Kakvi razgovori ,???To je vec odluceno davnih dana ,postoji sporazum.Znaci sad moramo da razgovaramo o gotovim spkrazumima

  • Jovan Ktć

    5. avgust 2022 | 23:12

    Eskobar je za formiranje ZSO, ali po ustavu tzv." Kosova". Toliko o tome. Ovo znači da će biti kao nevladina organizacija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA